BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHac başvuruları başladı----

Hac başvuruları başladı

Hac başvuruları başladı
18 Ocak 2016 - 16:43 www.finansgundem.com

Kâbe’deki genişletme çalışmaları nedeniyle 2 yıldır başvuru kabul etmeyen Diyanet bu yıl yeni müracaat kabul edecek. Önkayıt ve kayıt yenileme başladı

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.
Suudi Arabistan'ın Kabe'yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle 2 yıldır başvuru almayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene yeni müracaatları da kabul edecek.
Hacca gitmek isteyenler, ön kayıtlarını veya kayıt yenileme işlemlerini, 18-27 Ocak arasında bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerinde ya da Diyanet İşleri Başkanlığının resmi web sayfasından elektronik ortamda yapabilecek.
Bu yıl hacca gitmek üzere ilk kez kayıt yaptıranlar, kayıt ücretini yatırdıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfasından temin edecekleri form dilekçeyle doğrudan ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. İsteyen vatandaşlar, il ya da ilçe müftülüklerinden de form dilekçeyi alabilecek.
Geçen yıl kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak. Ancak hac konaklama türü ya da kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenlerin, müftülüklere başvurarak, müracaat süresinde bunu gerçekleştirmesi gerekiyor.

KUR'ALAR 2 MART’TA

Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, 2 Mart'ta Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak.
Suudi Arabistan'ın Kabe'yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle 2 yıldır başvuru alınmamasının ardından, bu sene 1,5 milyon vatandaşın kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez müracaat etmesi bekleniyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kandira Kandıra yola devam18 Ocak 2016 23:18

    Bankaya kayıt için 20 lira hangi sebebden alınıyor burada vatandaş soyuluyor ülke tam batakcı oldu zihniyet vatandaşı yolma zihniyeti

  • mt18 Ocak 2016 22:54

    Arabın işler kesat,petrol su oldu. Devamını yazmayayım,etraf manyak dolu.

  • Mete18 Ocak 2016 18:47

    Osmanlı hükümdarları 1517 den itibaren islam dünyasının halifeleri durumuna geldiler,Ancak,sadece 3 padişah hacca gitti.Bu günün Türkiye'sinde 600 milyar dolar dış ülkelere borcu olan Türk toplumu nasıl oluyor da kırtlağına kadar borç içinde hacca gidiyor.Bu İslamın esasına aykırı olsa gerek.Dikkat edelim...