BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGüvercin Powell'a karşı, şahin Brainard----

Güvercin Powell'a karşı, şahin Brainard

Güvercin Powell'a karşı, şahin Brainard
02 Ağustos 2021 - 08:51 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yerine gelebilecek adaylar arasında gösterilen Fed Politika Yapıcısı Lael Brainard, Powell yönetimindeki Fed’in aksine şahin duruşu ile dikkat çekiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın 4 yıllık görev süresi 2022 Şubat’ta doluyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın Powell’la ikinci dönemde devam etmemesi durumunda koltuğun adayları arasında gösterilen Fed Politika Yapıcısı Lael Brainard, Powell’dan farklı bir yaklaşıma sahip olduğuna işaret eden açıklamalarda bulundu.

Brainard, Powell yönetimindeki Fed’in aksine varlık balonu risklerine karşı daha sert önlemler alınması gerektiğinden yana olduğunu belirtirken, Fed’in varlık alımlarını azaltmaya başlamadan istihdam piyasasında kayda değer ilave toparlanma görmesi gerektiğini de kaydetti.

Powell’a benzer şekilde, kalıcı yüksek enflasyon riskleri konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Brainard, yine de bunu öngörmedi. Brainard, şu anki yüksek enflasyonun birkaç sektördeki arz-talep dengesizliğinden kaynaklandığını ve bunun geçici olacağını vurguladı.

Biden’ın Fed’e Powell liderliğinde devam edip etmeme yönündeki kararını eylülden önce vermesi beklenmezken adayın başkan seçilebilmesi için Senato'nun onayı da gerekli.

Donald Trump döneminde kariyer basamaklarını tırmanarak başkanlığa yükselen Cumhuriyetçi Powell'ın aksine Brainard, Obama yönetimi döneminde Hazine Bakanlığı'nda çalışmış bir demokrat olarak dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor.

FED’DEN DESTEĞE DEVAM VURGUSU

Fed, Temmuz ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakmış, ekonomiyi desteklemek için tüm araçların kararlılıkla kullanılacağını yinelemişti.

Fed'den yapılan açıklamada, "En az 120 milyar dolar olan varlık alım programı sürdürülecek. Ekonomik aktivite ve istihdam güçlenmeye devam etti. Ekonomi, tahvil alımlarını azaltmak için koyulan hedeflerde ilerleme kaydetti. FOMC gelecek toplantılarda ilerlemeyi değerlendirmeye devam edecek. Ekonomiyi desteklemek için tüm araçlar kararlılıkla kullanılacak. Ekonomide Kovid-19 kaynaklı riskler devam ediyor. Enflasyon geçici faktörler nedeniyle yükseldi. Pandemiden en fazla zarar gören sektörler henüz tam olarak toparlanmadı" ifadelerine yer verilmişti.

Ünlü bankacı Halisdemir, modern köy kuruyor: Nefes Assos

Çin Merkez Bankası: İhtiyatlı ve esnek para politikasına devam

Türk kadın bankacı ABD'de zirveye yükseldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)