BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGürerk: Türkiye İslami finans merkezi olabilir----

Gürerk: Türkiye İslami finans merkezi olabilir

Gürerk: Türkiye İslami finans merkezi olabilir
03 Aralık 2013 - 12:38 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Bir düzenleme olması durumunda her ürünü çıkartabiliriz” dedi

 Geçtiğimiz günlerde İslami kurallara göre bankacılık hizmeti veren kurumlar için BDDK’nın ‘fetva’ standardı getireceği konusu, kamuoyunun gündemine geldi. Bu ihtiyacın nereden kaynaklandığı üzerine tartışmalar yapıldı.
Ekonomist’e konuşan sistemin büyük oyuncularından Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Biz yeni bir ürünü piyasaya çıkarmadan, müşterilerimize sunmadan önce hocalardan, söz konusu ürünün İslami kurallara uygun olduğunu içeren fetvayı mutlaka alıyoruz” diyor. Bu hocalar da şunlar: Hayrettin Karaman, Hamdi Döndüren ve İshak Emin Aktepe. Türkiye Finans dışında, Asya Finans ve Kuveyt Türk’ün de bu hocalara başvurduğunu anlatan Gürerk, Al Baraka Türk’ün ise başka hocalardan da görüş aldığını söylüyor. Farklılığın  nedeni de fetvaların mezhebe göre farklılık gösterebilmesi.
Katılım bankacılığının bölgede büyümesinin önünün açılmasından yola çıkarak fetva konusunda  BDDK’nın bir standart  getirmesini istediklerini belirten Gürerk, şöyle devam ediyor: “Bölgenin İslami bankacılık merkezi olabiliriz. Düzenleme olması durumunda her ürünü çıkartabiliriz. Sadece Türkiye değil, bütün Ortadoğu’nun en büyük İslami finans merkezi olabiliriz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)