BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGurbetçiler için en uygun ülke neresi?----

Gurbetçiler için en uygun ülke neresi?

Gurbetçiler için en uygun ülke neresi?
12 Temmuz 2023 - 16:23 www.finansgundem.com

Yurtdışında çalışmak ve yeni bir hayat kurmak her ne kadar zor olsa da bazı ülkelere diğerlerine göre daha iyi yaşam standartları sağlıyor. Yapılan son bir araştırmaya göre, gurbetçilerin en mutlu olduğu destinasyonun Meksika.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın çapındaki yabancı işçileri bir araya getiren topluluk Internations’ın son raporuna göre gurbetçilerin yurtdışında yaşamaktan ve çalışmaktan en mutlu olduğu ülke Meksika oldu. CNBC’nin haberine göre, Meksika’da kendi ülkelerinin dışında yaşayan ve hayatlarını idame ettirenlerin %90’ı mutlu bir yaşam sürdürdüklerini belirtiyor. Bu oran dünya çapında ise %72.

Expat Insider’ın raporunda 53 ülke, gurbetçilerin yaşam standartları, taşınma kolaylığı, yurtdışında çalışabilme, bireysel finans ve gurbetçilerin öncelikleri olmak üzere beş ölçekte karşılaştırıldı. Gurbetçilerin öncelikleri başlığı altında ise konut bulabilme, idari işler, dil ve dijital yaşam gibi kriterler yer alıyor.

Araştırmaya göre Meksika’da yaşayan gurbetçiler, yerleşim kolaylığına, bölge halkının samimiyetine ve kendi topluluklarını oluşturabilme kolaylıklarına yüksek puan veriyor. Meksika’daki siyasi istikrara zayıf puan veren gurbetçiler ülkede işten arta kalan vakitlerden keyif aldıklarını belirtiyor.

Gurbetçiler için en uygun ülkeler sıralamasında ikinci sırada ise İspanya yer alıyor. Ülkedeki gurbetçilerin %87’si hayatlarından memnun olduğunu söylüyor. Bunu memnuniyetin en büyük destekleyicisi ise ülkenin farklı spor aktivitelerine erişime imkan sağlaması ve ılıman bir iklime sahip olması gibi olanakları. İspanya’ya yeni göç edenlerse ülkedeki iş yaşam dengesinden memnun olduklarını söylüyor. Ancak her üç gurbetçiden biri yerel istihdam piyasasından memnun değil

Listede üçüncü sırada ise Panama bulunuyor. Gurbetçiler ülkede arkadaş edinmenin kolay olduğunu, kendilerini bireysel finans açıdan güvende hissettiklerini belirtiyor. Panama’daki gurbetçilerin genel memnuniyet oranı ise %81.

Expat Insider listesinde yer alan ilk 10 ülke ise şu şekilde sıralanıyor:

1. Meksika
2. İspanya
3. Panama
4. Malezya
5. Tayvan
6. Tayland
7. Kosta Rika
8. Filipinler
9. Bahreyn
10. Portekiz

 

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bu ilk on destinasyondaki ülkelerin çoğunluğu, bölge halkının misafirperverliği, ülkeye yerleşme kolaylığı, eğlence ve iş-yaşam dengesi alanlarında yüksek performans gösterdikleri için zirvede yer alıyor. Ancak söz konusu ülkeler sundukları kariyer fırsatları açısından daha ılımlı bir konumdalar.

Kariyer odaklı gurbetçiler için en uygun ülke ise Tayvan olarak öne çıkıyor. Dünyadaki diğer göç alan ülkelerin aksine Tayvan’daki gurbetçiler kariyerlerinden en mutlu olanlar. Zira ülkede uluslararası çalışanlar için sağlanan iş güvencesi, yerel ekonominin gücü ve adil ücret gurbetçiler için olumlu bir etki yaratıyor.

Meksika, İspanya, Panama ve Portekiz gibi birçok üst düzey destinasyon dijital göç vizesi sağlıyor. Söz konusu vize uygulamaları çalışanlara farklı bir ülkede yeni bir hayata başlama şansı tanıyor.

Bu arada gurbetçiler için en kötü yerler olarak sıralanan ülkelerse Kuveyt, Norveç, Türkiye, Güney Kore ve Almanya. Kuveyt, Norveç ve Güney Kore’de yaşayan gurbetçiler yerleşimin ve yeni arkadaşlar edinmenin zor olduğunu belirtiyor. Türkiye ve Güney Kore’ye göç eden çalışanlarsa bu ülkelerdeki zorlu çalışma kültüründen memnun olmadıklarını söylüyor.

Çin'den gelişmekte olan ülkeler için proje hamlesi

BoE: Ülkede 1 milyon kişinin konut kredisi borcu artacak

 

Gurbetçilere Türkiye'den emeklilik fırsatı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)