BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGüney Koreli işçiler ortak bölgeye giremiyor----

Güney Koreli işçiler ortak bölgeye giremiyor

Güney Koreli işçiler ortak bölgeye giremiyor
03 Nisan 2013 - 11:36 www.finansgundem.com

K.Kore topraklarındaki ortak sanayi bölgesinde çalışan G.Koreli işçilerin bölgeye girmesine Pyongyang yönetimi tarafından izin verilmediği açıklandı

Kuzey Kore, kapalı durumdaki nükleer reaktörünü dün yeniden açma kararı almasının ardından, Güney Kore ile ortak işletilen Kaesong sanayi bölgesine Güney Koreli işçilerin girişini durdurdu.
Açıklamayı yapan Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Kim Hyung-suk, Pyongyang yönetiminin, Kuzey Kore topraklarındaki ortak sanayi bölgesinde bulunan Güney Koreli işçilerin ülkelerine dönmesine ise şimdilik izin verdiğini belirtti. Kim, Kuzey Kore'nin yaklaşık 480 işçiyi engellediğini ve 3 işçinin de Güney'e döndüğünü bildirdi.
Güney Kore ve  Kuzey Kore vatandaşlarının birbirlerinin topraklarına geçişleri hükümetlerin özel izni çerçevesinde olurken, Kuzey'deki ortak sanayi bölgesi Kaeosong'a Güney Koreli işçilerin girişine sınırlama getirilmiyordu.
Pyongyang yönetimi, ABD ve Güney Kore'nin askeri tatbikatına tepki göstererek 2009'da sınır kapılarını kapatmış ve çok sayıda Güney Koreli işçi Kaesong'da mahsur kalmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)