BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka açıldı----

Güney Kore'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka açıldı

Güney Kore'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka açıldı
12 Mayıs 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

Güney Kore’de 74 yıldan beri liderlerin çalışma ofisi ve ikametgahı olan Seul’ün kuzeyindeki Mavi Ev lakaplı Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka açıldı.


Marttaki seçimleri kazanarak cumhurbaşkanı olan Yoon Suk-yeol, taşınmayı reddettiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı halkın ziyaretine açtı. Güney Kore liderlerinin çalışma ofisi ve ikametgahı olduğu için halkın girişine kapalı tutulan kompleks dün ilk kez açıldı. 250 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan kompleksi görmek isteyen ve önceden kayıt olan 25 binden fazla kişi sarayı ziyaret etti.

Yoon Suk-yeol, 150 bin mavi kiremitle süslü çatısı olan Mavi Ev'e yerleşmeyi reddetmiş ve Seul’ün merkezine taşınmıştı. Cumhurbaşkanının bu kararı tepki çekerken bazıları Yoon Suk-yeol’ün Feng Shui etkisinde kaldığını öner sürerken, Mavi Ev’in uğursuz olduğuna dair iddialar da ortaya atılmıştı.

Muhalefet de sarayın taşınmasından rahatsızlıklarını dile getirdi. Demokratik Parti, gelecek seçimlerin kazanılması durumunda cumhurbaşkanlığı sarayını yeniden Mavi Ev’e taşıyacaklarını söyledi. Güney Kore Cumhurbaşkanı, Mavi Ev yerine Seul’ün merkezindeki 10 katlı Savunma Bakanlığı binasında çalışmalarını sürdürüyor. Dev kompleks, boyutları sebebiyle güvenlik endişesiyle tamamen açılmadı.

MAVİ EV UĞURSUZ MU?

Reuters, ülkedeki cumhurbaşkanlarının akıbetine işaret ederek yapının uğursuz olduğu iddialarına yer verdi. Reuters, Güney Kore’nin 6 cumhurbaşkanından dördünün görev sürelerinin sonunda ya cezaevine gönderildiği ya da intihar ettiğine dikkat çekti. Demokratik Parti’den Cho Jeong-sik, South China Morning Post gazetesine konuşarak “İnsanlar bu değişikliğin şamanların tavsiyesi yüzünden geldiğinden şüpheleniyor” diye konuştu.(Sözcü)

Japonya, Güney Kore ile ilişkilerde 'yeni başlangıç' arıyor

Güney Kore: Kuzey Kore ile barış çabası sürdürülmeli

Güney Kore tahminlerin üzerinde büyüdü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)