BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'de asistan doktor krizi çözüldü----

Güney Kore'de asistan doktor krizi çözüldü

Güney Kore'de asistan doktor krizi çözüldü
19 Nisan 2024 - 15:48 www.finansgundem.com

Güney Kore hükümeti, stajyer ve asistan doktorların protestolarına neden olan tıp fakültesi kontenjanlarının arttırılmasına ilişkin 6 devlet üniversitesi rektörünün "esneklik" talebinin kabul edildiğini açıkladı

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, 6 devlet üniversitesi rektörünün onaylanan tıp fakültesi kontenjanlarında "esneklik" talebine ilişkin basına açıklama yaptı.

Hükümetin artış talebini yarı yarıya düşürerek kontenjanı 1000 olarak belirleyeceğini bildiren Han, 2025 itibarıyla 32 üniversitenin kendi bünyelerindeki kontenjanları kararlaştırarak yüzde 50 ile 100 arasında ayarlayabileceğini kaydetti.

Han, üniversitelerin nisan sonuna kadar kontenjan artışını kararlaştıracağını belirterek, "Hükümet, sağlık hizmetlerindeki boşluğun neden olduğu zarara gereken önemi vermemeyi göze alamaz." ifadesini kullandı.

5 bin stajyer doktora lisanslarının askıya alınacağı uyarısı yapıldı

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle tıp fakültesi kontenjanlarının 2 bin kişi artırılmasına karar vermişti.

Bunun üzerine ülkedeki doktorlar, 20 Şubat'ta başta başkent Seul olmak üzere birçok kentte hükümetin planının "tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini bozacağı" gerekçesiyle protestolar düzenlemiş, binlerce stajyer doktor istifasını sunmuştu.

Stajyer ve asistan doktorların topluca istifa etmesi nedeniyle 8 Mart'ta hemşirelere acil servisteki hastalara kalp masajı ve ilaç tedavisi uygulama izni verilmişti.

İstifalarını sunan yaklaşık 5 bin stajyer doktora lisanslarının askıya alınacağı yönünde uyarı bildirimi yollanmıştı.

Güney Kore'de tıp profesörleri istifa edecek

 

Güney Kore'de tıp profesörlerinden istifa tehdidi

 

Tıp profesörleri, 16 Mart'ta kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlar konusunda hükümetin çözüm bulmasını sağlamak için 25 Mart'tan itibaren çalıştıkları üniversitelere istifalarını sunacaklarını bildirmişti.

Hükümet, kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlara destek amacıyla istifalarını sunmaya hazırlanan çok sayıda tıp fakültesi profesörünü, "Kore halkına şantaj yapmakla" suçlamıştı.

Protestolar sürerken 2 bin ek kontenjan, ülkedeki üniversitelere paylaştırılmış ve başkent Seul'deki tıp fakültelerine ise ek kontenjan tahsis edilmemişti.

Stajyer doktorlara destek veren tıp profesörleri de 25 Mart'ta istifalarını sunmaya başlamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 1 Nisan'daki ulusa sesleniş konuşmasında artırılan tıp fakültesi kontenjanlarına yönelik protestolara karşı geri adım atmayacaklarını söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)