BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'de 4 bin 900 doktorun lisansı iptal ediliyor----

Güney Kore'de 4 bin 900 doktorun lisansı iptal ediliyor

Güney Kore'de 4 bin 900 doktorun lisansı iptal ediliyor
11 Mart 2024 - 10:52 www.finansgundem.com

Güney Kore hükümeti, bugün yaptığı açıklama ile grev nedeniyle işi bırakan 4 bin 900 intörn doktoruna yönelik yaptırımların uygulamaya geçmeye başladığını bildirdi.

Güney Kore, hükümetin tıp fakültelerinin kontenjanlarını artırmaya yönelik planlarını protesto etmek için istifa eden, çalışmayı bırakan ve sağlık hizmetlerinde kaosa neden olan 4 bin 900 intörn doktorun tıbbi lisanslarını askıya alma sürecini başlattı.

20 Şubat'tan beri hükümetin tıp fakültelerinin kontenjanlarını genişletmeye yönelik planlarını protesto eden 4 bin 900 intörn doktorun lisansları iptal edilecek.

Grev, hükümetin, Güney Kore'nin hızla yaşlanan nüfusuna hizmet etmek için gerekli olduğunu söylediği doktor sayısını keskin bir şekilde artırma planlarının ardından gerçekleşti.

Sağlık görevlileri, artışın hizmet kalitesini düşüreceğini savunuyor.

Yaklaşık 12 bin intörn doktor (stajyer işgücünün yüzde 93'ü) hükümetin işe dönüş emirlerine ve yasal işlem tehditlerine rağmen hastanelere dönmedi.

Bu da Seul hükümetini askeri sağlık görevlilerini harekete geçirmeye zorladı.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, hastanelere dönmelerini söyleyen özel emirlere karşı gelen binlerce intörn doktora tıbbi lisansların askıya alınmasına yönelik ilk adım olan idari bildirimler gönderdiğini söyledi.

Sağlık bakanlığı sağlık ve tıbbi politika bölüm müdürü Chun Byung-wang gazetecilere verdiği demeçte, "8 Mart itibarıyla bildirimler 4 bin 900'den fazla intörn doktora gönderildi" ifadelerini kullandı.

Hükümet daha önce grev yapan doktorları lisanslarının üç ay süreyle askıya alınacağı konusunda uyarmıştı. Bu cezanın doktorların uzman olma sürelerini en az bir yıl geciktireceği öngörülüyor.

ORDU HAREKETE GEÇTİ

Seul, tam kapsamlı bir sağlık krizinin yaşandığını yalanladı ancak askeri doktorların bu hafta çarşamba gününden itibaren sivil hastanelerde çalışmaya başlayacağı bildirildi.

Hükümet, gelişmiş ülkeler arasında en düşük doktor-nüfus oranlarından biri olarak nitelendirdiği durumu ele almak için gelecek yıldan itibaren tıp fakültelerine her yıl 2 bin öğrenci daha kabul etmeyi planlıyor. (Ntv)

Güney Kore'de istifa eden doktorlara göreve dönmeleri için 4 gün süre

 

Güney Kore'de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı

 

Güney Kore ekonomisi yüzde 0,6 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)