BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore, Kuzey'in "kışkırtmalarına" karşı İHA komuta merkezi kuracak----

Güney Kore, Kuzey'in "kışkırtmalarına" karşı İHA komuta merkezi kuracak

Güney Kore, Kuzey'in kışkırtmalarına karşı İHA komuta merkezi kuracak
20 Haziran 2023 - 12:28 www.finansgundem.com

Güney Kore Başbakanı Han, Kuzey Kore'nin İHA ile yürüttüğü "kışkırtmalarına" "etkili ve kuvvetli" biçimde karşılık verebilmek için silahlı kuvvetlere İHA komuta merkezi kurulması çağırısı yaptı.

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, haftalık kabine toplantısında, askeri ve istihbarat amaçlı kullanılacak teknolojiden yararlanılacak insansız hava aracı (İHA) operasyonlarını yürütecek komuta merkezinin eylülde kurulmasını sağlayacak yasanın kabul edildiğini kaydetti.

Savunma Bakanlığını ve Genelkurmay Başkanlığını "drone faaliyetlerini yürütecek komuta merkezinin kusursuz bir şekilde en kısa zamanda hayata geçmesi için çaba göstermeye ve gerekli hazırlığı yapmaya" çağıran Han, 2022'nin sonlarında Kuzey Kore’nin insansız hava aracıyla ülkesinin hava sahasını ihlal etmesi üzerine savunma kapasitesini güçlendirmenin gündeme geldiğini aktardı.

Han, "Pyongyang yönetiminin Kore Yarımadası'ndaki barış ve güvenliği tehdit eden kışkırtmalarının" başarıya ulaşmayacağını vurguladı.

KUZEY’E AİT İHA’LAR GÜNEY’İN HAVA SAHASINI İHLAL ETMİŞTİ

Güney Kore, Aralık 2022'de Kuzey Kore'ye ait 5 İHA'nın hava sahasını ihlal ettiğini ve bunlardan birinin başkent Seul'e kadar uçtuğunu açıklamıştı.

Açıklamada, Kuzey tarafının provokasyonlarına "sert ve hakkıyla" cevap verileceği vurgulanmıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Kuzey Kore'ye ait 5 İHA’nın Güney'in hava sahasını ihlal etmesi ve bunlara karşı yapılan operasyonların başarısızlığa uğramasının ardından, silahlı kuvvetlerin keşif ve gözetleme imkanlarını geliştirme taahhüdünde bulunmuştu.

Kuzey Kore'den Japon Denizi yönüne füze denemesi

 

Güney Kore'de işsizlik rekor seviyede düştü

 

Fransa'dan Kuzey Kore'nin başarısız casus uydusu fırlatma girişimine kınama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)