BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore, ilk beşe girmek için yarışıyor----

Güney Kore, ilk beşe girmek için yarışıyor

Güney Kore, ilk beşe girmek için yarışıyor
05 Ağustos 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük beş Kovid-19 aşı üreticilerinden biri olmak için 1.9 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Moon'un ofisinden yapılan açıklamada, küresel arz kıtlığı ile sevkiyat gecikmelerinin önüne geçmek ve aşı üretimini artırmanın yollarını araştırmak için kamu ve özel şirketlerle bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi. 

Açıklaya göre Moon, Kovid-19 aşı üretimini üç ulusal stratejik teknolojiden biri olarak belirledi ve bu alana 1.9 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirtti. Bu kapsamda Moon, aşı üretim sektörüne yatırımları artıracaklarını, vergi indirimleri sağlayacaklarını ve teşvik programları sunacaklarını açıkladı. 

Moon toplantıda yaptığı açıklamada, "2025 yılına kadar dünyanın en büyük beş aşı üreticisinden biri olmak için ileriye doğru bir adım atmaya çalışacağız" dedi.

Güney Kore bu hedef için, her yıl yaklaşık 200 yeni tıp bilimcisi, 10 bin klinik deney uzmanı ve 2 bin biyo üretim işçisi yetiştirmeyi planlıyor.

Sağlık Bakanı Kwon Deok-cheol da yatırımların mRNA teknolojisinin yanı sıra aşı geliştirmede kullanılan diğer teknolojiler için de kullanılacağını açıkladı. 

Kwon sözlerine, yedi yerel ilaç üreticisinin bu yılın ikinci yarısında Kovid-19 aşısı klinik denemelerinin üçüncü aşamasını başlatmaya hazır olduklarını da ekledi. 

Aşı üretimi ile Türkiye'nin eli güçlenecek

 

Biden dünyaya söz verdi: Aşı üretimini artıracağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)