BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore ihtiyatlı davranıyor----

Güney Kore ihtiyatlı davranıyor

Güney Kore ihtiyatlı davranıyor
18 Şubat 2013 - 06:38 www.finansgundem.com

Güney Kore'nin yeni maliye bakanı Hyun, wondaki değerlenmenin ülkeyi zorlamasına rağmen teşvikleri sınırlayabilir

Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore'nin yeni maliye bakanı Hyun Oh Seok, yükselen wonun, ülkeyi zorlamasına rağmen büyümenin desteklenmesine yönelik mali teşviklerinin büyüklüğünü sınırlayabilir.
Hyun geçtiğimiz yıl bir yandan ekstra mali ve parasal teşvik için yeterli alan görürken, diğer yandan ülkenin parasal durumundaki bozulmasının önlenmesi için ihtiyatlı bir tablo çizdi. Hyun, Güney Kore'nin yeni başkanı Park Geun Hye'nin hükümetinde başbakan yardımcılığı görevini de üstlenecek.
Kore Kalkınma Enstitüsü'nün başkanı olarak önceki hükümete danışmanlık yapmasının ardından Hyun, şimdi de geçtiğimiz yıl küresel finansal krizden bu yana en düşük büyüme hızını kaydetmiş olan ekonomiyi destekleme göreviyle karşı karşıya bulunuyor. Kore Kalkınma Enstitüsü'nün Kasım ayındaki raporunda hükümetin bir yandan genişlemeci politikaları uygular ve para politikası önlemlerini daha etkin bir şekilde kullanırken, diğer yandan da mali sağlık konusunda dikkatli olması gerektiği belirtilmişti.
Ülkenin mali sağlığından ödün veremeyeceğinden Hyun'un agresif mali harcaması yapmayacağını söyleyen Samsung Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü araştırma müdürü Jeong Young Sik, Hyun'un Lee Myung Bak'ın hükümetinin politika yapıcılarına danışmanlık yapmış olmasından ötürü çok ekonomi politikalarında çok fazla değişiklik olmasını beklemediğini dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)