BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore faizi indirdi----

Güney Kore faizi indirdi

Güney Kore faizi indirdi
09 Mayıs 2013 - 06:32 www.finansgundem.com

Güney Kore Merkez Bankası da faiz indirerek, küresel çaplı faiz indirim kulübüne girdi

Hanehalkı borçlarının tüketimler üzerindeki baskısı ve zayıf yenin Güney Kore'nin ihracat görünümünü olumsuz etkilemesiyle GÜney Kore Merkez Bankası da bugün, bu ay faiz indiren Avustralya, Avrupa ve Hindistan merkez bankaları arasına katıldı.
Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo ve yönetim kurulu, politika faizi olan 7 günlük geri alım oranını yğzde 2.75'ten yüzde 2.5'e çekti. Bankanın bu hamlesi Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin 6'sı tarafından öngörülmüştü.
Faiz indirim kararı, geçtiğimiz ayki para politikası toplantısında politika yapıcıların 4'e 3'ün faiz artışı karşısında oy kullanarak, 2006'dan bu yana yetkililer arasında en derin görüş ayrılığına işaret etmesinin ardından, verilerin Asya'nın en büyük 4. ekonomisine dair karışık sinyaller verdiği döneme denk geldi. İktidardaki Yeni Cephe Partisi lideri Lee Hahh Koo dün bankayı daha aktif role davet ederek, Faiz indirimi baskısını artırdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)