BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıslılar endişeli----

Güney Kıbrıslılar endişeli

Güney Kıbrıslılar endişeli
26 Mart 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıslılar kurtarma paketi konusunda endişe duyuyorlar

Güney Kıbrıslılar ülkelerinin euro bölgesindeki ortakları ile üzerinde anlaşma sağladığı kurtarma paketi konusunda öfke ve belirsizlikler içindeler. Kurtarma paketinin bankaların operasyonlarını
daraltacağı, iş kayıplarına ve ülke ekonomisinin yıllar boyunca zayıf bir görünüm sergilemesine neden olacağı ifade ediliyor.
Merkez Bankası tarafından dün yapılan açıklamaya göre Güney Kıbrıs'ın ticari bankaları Perşembe gününe kadar kapalı kalacaklar. Merkez Bankası daha önce ticari bankaların salı günü yani bugün açıklacağını duyurmuştu.
Bankaların yeniden açılmasının ardından önemli ölçüde bir fon çıkışı yaşanması bekleniyor. Bu beklenti işdünyasının çalışanların ücretlerini ödeyip ödeyemeyeceğinin belli olmadığı yönündeki şikayetlerine neden oluyor.
Güney Kıbrıs devlet başkanı Nicos Anastasiades bankaların işlemlerine getirilen sınırlamanın çok geçici bir önlem olduğunu ve kademeli olarak kaldırılacağını belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)