BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'da maaşlar kesilecek----

Güney Kıbrıs'da maaşlar kesilecek

Güney Kıbrıs'da maaşlar kesilecek
06 Nisan 2013 - 15:52 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs'da 2014 yılı itibariyle kamu sektöründe çalışanların maaşlarında önemli oranda kesinti uygulanacak

Güney Kıbrıs'ta mali kriz, Rum yetkilileri her alanda kısıtlama yapılmasına yönlendirdi. Bu çerçevede ülkede kamu çalışanların maaşlarında ve diğer gelirlerinde büyük oranda kesinti yapılması kararlaştırıldı. Troyka ile Rum yetkililer arasında yapılan ön anlaşma doğrultusunda Rum çalışanların aylık maaşları azalacak ve kamu çalışanlarının Sosyal Sigortalar Fonu'na katkıları artacak.

Aynı zamanda emeklilik yaşı da yükselecek olan Rum kamu çalışanlarının kamu hizmetleri de küçültülüyor. 2012 yılı Aralık ayından beri bin Euro üzerindeki gelirlerden yüzde 6 ile 12 arasında bir kesinti yapılıyordu. Yeni anlaşmayla birlikte bu orana yüzde 3'lük bir ekleme geldi. Bu kesintiler hem kamuda çalışan Rumları hem de emekli olanları kapsayacak.

Geçtiğimiz günlerde  Başkan Nicos Anastasiades da kendi maaşını yüzde 25 oranında indirdiğini açıklamış,  Anastasiades’in ardından kabinedeki bakanlar da kendi maaşlarından yüzde 20 kesinti yapılmasına karar vermişlerdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)