BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs gazını satacak----

Güney Kıbrıs gazını satacak

Güney Kıbrıs gazını satacak
14 Mart 2013 - 18:32 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, karasularında bulduğu doğalgazı satarak elini rahatlatmak istiyor

Güney Kıbrıs Rum yönetimi'nin enerji bakanlığını yürüten George Lakkotripis, 2018 yılı itibariyle doğalgaz üretimi ve ihracatına başlamayı hedeflediklerini söyledi.
Lakkotripis, gazı daha çıkarmadan ileri teslim tarihli satabileceklerini ya da uluslararası piyasalarda borçlanma aracı olarak kullanabileceklerini söyledi.
Güney Kıbrıs, 2011 yılında karasularında 200 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulmuştu. Bulunan rezervin piyasa değerinin 400 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
GÜNEY KIBRIS'IN 100 YILLIK İHTİYACINDAN FAZLA
Bulunan doğalgaz, Güney Kıbrıs'ın 100 yıllık tüketiminden daha fazla olduğu için yönetim bu enerji kaynağını ihraç ederek gelir elde etmeyi hedefliyor.
GAZIN HENÜZ BİR DEĞERİ YOK
Ancak keşfedilen rezervler doğalgazı bulan ABD'li Noble Energy tarafından yapılacak değerlendirme sondajıyla henüz onaylanmadığı için kreditörler için bir değer taşımıyor.
Henüz iki haftadır görev başında olan Lakkotripis, "Doğalgaz bir yıl erken bulunmuş olsaydı gerçekten büyük fark yaratırdı" dedi. Rum yönetimi, gazı satabilmek için Noble Energy'yi değerlendirme sondajına bir an önce başlaması yönünde baskı altına almış durumda.
LNG SANTRALİ YOLDA
Çıkarılacak gazı satış için sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) çevirmesi planlanan bir santralin projelesinin ise birkaç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)