BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs 1 ay daha bekleyecek----

Güney Kıbrıs 1 ay daha bekleyecek

Güney Kıbrıs 1 ay daha bekleyecek
11 Şubat 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

Asmussen: Güney Kıbrıs için kurtarma programı Mart sonuna kadar hazır olacak

Avrupa Merkez Bankası'nın anahtar üyelerinden Asmussen Güney Kıbrıs'ı mali olarak kurtaracak programın Mart ayının sonuna kadar hazır olması gerektiğini söyledi.
Asmussen, Alman Handelsbatt gazetesine yaptığı açıklamada ayrıca Fransa'nın euro bölgesi kur politikası hakkındaki açıklamalarına karşı çıkarak döviz kurlarının piyasa tarafından belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande bu ayın başlarında yaptığı açıklamada euro'nun değerinin piyasaların ruh haline bırakılamayacağını ifade etmişti.
Asmussen G7 ve G20 platformlarının döviz kurları konusunun ele alınacağı doğru platformlar olduğunu dile getirdi.
Asmussen Güney Kıbrıs için tek yolun dış yardım alınması gerektiğini ve bu yardım olmadıkça ülkenin iflasa sürükleneceğini dile getirdi. Güney Kıbrıs'ın borçlarında bir indirim gerekip
gerekmeyeceği yönündeki sorulara karşılık olarak ise Asmussen "Bütün olaslıklar avantaj ve dezavantajları ile ele alınmalıdr" dedi.
Almaya'nın Güney Kıbrıs'a yönelik mali yardıma dair itirazları sürüyor. Başbakan Merkel ve koalisyon ortakları böyle bir yardım yapılsa dahi bunun sert koşullara bağlanması gerektiğini belirtiyor.
Asmussen bu konuda "Güney Kıbrıs'a yardım programının Mart ayının sonuna kadar hazır olmasını bekliyorum. Bazılarının kararın seçim sonrasına kalacağı yönündeki düşüncelerini ise mümkün görmüyorum" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)