BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'ya 'Türk Caddesi'----

Güney Afrika'ya 'Türk Caddesi'

Güney Afrika'ya 'Türk Caddesi'
31 Temmuz 2017 - 10:28 www.finansgundem.com

Türk perakende sektörünün devleri Güney Afrika pazarına açılıyorlar...

Açtıkları mağazalarla birçok ülkede tanınmaya başlayan Türk perakendeciler sonunda yurtdışındaki alışveriş merkezi yatırımcılarının da dikkatini çekmeyi başardı.

Nitekim Güney Afrika'nın birçok şehrinde AVM'leri ve otelleri bulunan, ülkenin önde gelen yatırım şirketi Pareto Retail Investment'ın patronu Malose Kekona, Türk perakendecileri ülkesine çekmek için önceki hafta İstanbul'daydı. Menlyn, Malose, Sandton, Cresta, vvestgate, Garden Court, Pavllion gibi AVM'lerin sahibi olan Kekona, aralarında LC Waikiki, Defacto, Koton, Mavi ve Flo'nun da bulunduğu perakendeci şirketlerin patron ve üst yönetimleriyle bir araya gelmiş.

Para Dergisi’nden Özbey Men'in edindiği bilgilere göre yapılan görüşmelerin tümü olumlu sonuçlanmış. Hatta bu firmalardan bir kısmıyla Güney Afrika'daki AVM'lerde mağaza açmaları konusunda el sıkışılmış ve sözleşme imzalanması aşamasına da gelinmiş. Afrikalı şirketin yetkililerinin, JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’la da görüştüklerini belirtelim.

Edinilen bilgilere göre Güney Afrikalı şirketin İstanbul'daki bu temaslarını perakende sektörünün yakından tanıdığı Dufy Genel Müdürü Hüseyin Eğilmezgil organize etmiş. Güney Afrika'da halen üç mağazası olan Dufy, bu ülkede yılsonuna kadar dört mağaza daha açacakmış. Dufy'yl Güney Afrika'da büyütmek isteyen Eğilmezgil, diğer Türk markalarının da bu ülkeye girmesini İstiyormuş. Bu arada Güney Afrikalı yatırımcı lüks markaların bulunduğu AVM'lerinden birinde "Türk Caddesi" oluşturacakmış. Bu cadde üzerinde hazır giyim, ayakkabı, ev tekstili gibi sektörlerin yanı sıra Türk mutfağıyla tanınan restoran zincirlerine de yer verileceğini duyduk. Nitekim bu amaçla Big Shefs ve Hacı Abdullah'la da bir görüşme yapılmış.

Yaklaşık 55 milyon nüfusu bulunan Güney Afrika, son yıllarda ekonomisi hızla büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Kişi başına düşen milli geliri 12 bin dolar düzeyinde. Türkiye, Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olan bu ülkeye 2016 yılında 400 milyon dolarlık ihracat yaparken, ithalat ise 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

(Para Dergisi)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)