BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGültan Kışanak için 230 yıl hapis istemi----

Gültan Kışanak için 230 yıl hapis istemi

Gültan Kışanak için 230 yıl hapis istemi
29 Kasım 2016 - 13:28 www.finansgundem.com

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında 230 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'la ilgili hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

21 sayfalık iddianamede, Kışanak'ın, milletvekilliği ve belediye başkanlığı dönemlerinde katıldığı bir çok açılış ve programda örgüt propogandası yaptığını vurgulandı.

İddianamede, 41 kez "örgüt propagandası yapmak"la suçlanan Kışanak hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından toplam 230 yıla kadar hapis isteniyor.

Kışanak hakkında açılan soruşturma nedeniyle Eş Başkan Fırat Anlı ile birlikte 25 Ekim'de gözaltına alınıp, 30 Ekim'de tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıla Kışanak'ın yerine Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak görevlendirilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)