BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGuaido insani yardım kararnamesini yayınladı----

Guaido insani yardım kararnamesini yayınladı

Guaido insani yardım kararnamesini yayınladı
22 Şubat 2019 - 12:16 www.finansgundem.com

Kendisini Venezüella'nın 'geçici devlet başkanı' ilan eden ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido, 'ülkeye insani yardımın ulaştırılmasını onlaylayan' 001 sayılı 'başkanlık' kararnamesini yayınladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Guaido, "Bolivar Ulusal Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olarak, insani yardımın Venezüella topraklarına girmesine izin veren kararı onaylıyorum. Böylece, bu kuvvetlerin çeşitli mensuplarına bu talimat doğrultusunda hareket etmesini emrediyorum" ifadelerini kullandı.

Guaido'nun liderliğindeki ABD muhalefeti tarafından kontrol edilen Ulusal Meclis de, salı günü ülkeye uluslararası insani yardım teslimatına izin veren kararı onaylamıştı. Onaylanan bu yardımın, yarın Venezüella'ya ulaşması bekleniyor. 

Ancak, söz konusu yardımlar, ülkenin meşru lideri Nicolas Maduro tarafından 'ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası' olduğu gerekçesiyle reddediliyor.

Öte yandan, Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin davetlisi olarak bu ülkeye gideceği kaydedildi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)