BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGrev yaptırmayın----

Grev yaptırmayın

Grev yaptırmayın
14 Mart 2014 - 07:08 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelge ile sağlık çalışanlarının grev girişimine izin verilmemesini istedi

Sağlık Bakanlığı valiliklere gönderiği genelgede 14 Mart Tıp Bayramı süresince yapılacak hiç bir greve göz yumulmaması gerektiğini söylüyor. Bakanlığın gönderiği 4 maddelik geneldede, "Kamu sağlık hizmeti binalarında kurum ve kuruluşlarımızın organizasyonları dışındaki eylemlere müsade edilmemesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim" deniyor.

14 Mart Tıp Bayramı'nda iş bırakma eylemi yapacaklarını duyuran Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’un, bunu engellemek için valiliklere genelge gönderdiğini söyledi. Bu işlemin anayasal bir suç olduğunu iddia eden Doğruyol, ilgili genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarına sosyal alanlarda izin verilmemesi ve personelin mesai içinde hizmetleri aksatmamasının istendiğini anlattı. Bu durumun, 1999/44 ve 2003/37 numaralı Başbakanlık genelgesiyle 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu'na aykırı bir talimat olduğunu öne süren Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol, ayrıca eyleme destek veren personelin cezalandırılmasının da önünün açıldığını savundu. Geçen yıllarda Danıştay 1. Dairesi'nin E.2001/3307 ve K.2001/4415 sayılı kararlarında verilen cezaların iptal edildiğini, bu durumun emsal teşkil ettiğini ve il genelindeki 22 bin sağlık çalışanından yüzde 60-70’inin kendilerine destek vereceğini, diğerlerinin de görev gereği acillerde bulunacağını söyledi.  Müsteşar Tosun'un diğer genelgelerden haberi olmamasının anlaşılabilir yanı olmadığını savunan Ahmet Doğruyol, “Müsteşar Nihat Tosun, Başbakanlık genelgesi ortadayken böyle bir genelge göndererek açıkça suç işlemiştir. Konuyu genel merkezimize bildirerek, yasal süreç başlatma yoluna gideceğiz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)