BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yukarı yönlü hareket sürüyor----

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor
12 Mayıs 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 912,9 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.498 lira, Cumhuriyet altını 6.117 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,1 artışla 912,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 artışla 912,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.498 lira, Cumhuriyet altını da 6.117 liradan satılıyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket ederek önceki kapanışına göre yüzde 0,8 artışla 1.852,5 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda 0,3 azalışla 1.847,1 dolardan işlem görüyor.

Analistler, jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasıyla küresel bazda yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğiliminin devam ettiğini söyledi.

Dün ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 8,3 ile beklentilerinin üzerinde yükseldiğini anımsatan analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha agresif faiz artırımı yapmak zorunda kalacağı endişelerinin arttığını kaydetti.

Sözle yönlendirmelerine dün de devam eden Fed yetkililerinden Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bankanın yeni verileri gözlemlemesi ve bunlara uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Analistler, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.840 doların destek, 1.890 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da son günlerde yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında dün tepki alımları etkili oldu ve %0.77 oranında değer kazanımı ile 1852.50$’dan tamamlayan. 1833$ seviyesinde destek oluşturma çabası görülmesine rağmen tepki hareketleri zayıf kalıyor. Teknik göstergelerde ise hafif toparlanma çabası görülüyor. 1833$ desteğinin üzerinde yaşanacak tepki yükselişlerinde ise 1877 $ seviyesi ilk ara destek noktası olarak takip edilebilir.
Gram/Altın dün yükseliş eğilimi etkili olurken, %1.10 oranında değer kazanımı ile 912.10 TL’den kapanış gerçekleşti. Gram Altın’da kısa vadeli göstergelerde güç kazanımı görülmesine rağmen yükseliş denemeleri şimdilik zayıf kalıyor. Gün içi hareketlerde 915TL seviyesi ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması kısa vadeli atağa hız kazandıracaktır. 886 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak verebiliriz.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün gözler ABD kanadında açıklanan enflasyon verisindeydi. Açıklamaya göre Nisan ayında yıllık enflasyon %8.3, aylık enflasyon ise %0.3 olarak gerçekleşti. Verinin açıklandığı saatte ons altın yaklaşık olarak %0,77 değer kaybı gerçekleştirdi. Dün 1937 seviyelerinden açılıp gün içinde yükselişine devam eden ons altın, verinin açıklandığı saatte 1950 seviyelerinden 1930’lu seviyelere kadar tekrar geriledi ve daha sonra yükselerek günü 1952 dolar seviyelerinde kapattı. Ons altın Fed’in enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı sıkı para politikasıyla baskı görmeye devam ediyor. Bu durum doların güçlenmesine ve ABD tahvil getirilerinin artmasına sebep veriyor. Bugün ise gözler açıklanacak olan ABD Üretici Fiyat Endeksinde olacak. Verinin piyasalarda volatilitenin artmasına neden olabileceği öngörülüyor. Bugün ekonomik takvimde yoğun bir gün yatırımcıları bekliyor. TSİ 15:30’da İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları ve ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) açıklanacak ve piyasalar tarafından yakından takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1865 – 1890 – 1910 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1830 – 1815 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında yatay seyir

 

Enflasyon sonrası, Fed üyelerinden faiz değerlendirmesi

 

3 ayda 24 milyar dolarlık müdahale yapıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)