BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yeni zirve----

Gram altında yeni zirve

Gram altında yeni zirve
26 Ekim 2023 - 11:27 www.finansgundem.com

Ons altın ve dolar/TL'deki yükselişten aldığı destekle, gram altın tarihi rekor seviyesini yukarı çekti. Ons altın güvenli liman talebinin desteği ile güçlenmeye devam ediyor.

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1.798 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.960 liradan, Cumhuriyet altını 12.090 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, ikinci kez 1800 liranın üzerini test ederken, ons altındaki ve dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1808 liraya taşıdı.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.987 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesinin altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarının yatırımcıların odağında olduğunu aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de büyüme ve dayanıklı mal siparişlerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtti.

ECB'nin bugün 3 temel politika faiz oranını sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 35,00'e çekeceğini tahmin ediyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.960 ve 1.940 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Avrupa'da gaz fiyatları yüksek açılışın ardından geriledi

 

Fahiş aidatlara düzenleme

 

Rusya'da bütçe açığını 'süper zenginler' kapatacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)