BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında sınırlı yükseliş----

Gram altında sınırlı yükseliş

Gram altında sınırlı yükseliş
24 Ağustos 2023 - 11:14 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.681 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.760 liradan, Cumhuriyet altını 11.150 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1 primle 1.675 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 1.681 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.760 liradan, Cumhuriyet altını 11.150 liradan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.920 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarının sonuna yaklaşılmış olabileceğine yönelik iyimserliğin artmasıyla pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün gözlerin, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildiğini bildirdi.

ABD ekonomisinde yavaşlamaya işaret eden verilerin, Fed'in, "şahin" politikalarını daha net şekilde gözden geçirmesine neden olabileceğini aktaran analistler, bu durumun altına olan talebi artırdığını söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde TCMB faiz kararı, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 ve 1.950 doların direnç, 1.910 ve 1.900 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

Öte yandan, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 20'ye çıkarılacağını tahmin ediyor.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında tepki yükselişi hakim. Dün küresel piyasalarda öncü PMI verileri takip edildi. Buna göre. Euro Bölgesi'nde imalat PMI verisi 42,7'den 43,7'ye yükselerek 42,6 beklentisini aşsa da daralma bölgesinde kalmaya devam etti. Hizmet PMI ise 50,9'dan 48,3'e gerileyerek beklentiyi de karşılayamadı. ABD'de imalat PMI 49,0'dan 47,0'ye ve hizmet PMI 52,3'ten 51,0'e gerileyerek beklentilerin de altında kaldı. Bugün ise gözler Jackson Hole Sempozyumunda
olacak. Yarın Fed Başkanı Powell’ın sempozyumda konuşma gerçekleştirmesi beklenirken Powell’ın vereceği mesajlar ons altının seyrinde belirleyici olabilir. Son Fed toplantı tutanaklarında enflasyonun kontrol altına alınması için daha fazla faiz artırımı yapılması sinyali verilmişti. Dolayısıyla yarın Powell’ın bu ifadeyi yinelemesi ve şahin tonunu koruması ons altın fiyatlarını baskılayabilir.' denildi.

Rusya'nın altın üretiminde düşüş

 

İsviçre'nin altın ihracatı temmuzda azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)