BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın yeni haftada yükselişte----

Gram altın yeni haftada yükselişte

Gram altın yeni haftada yükselişte
13 Kasım 2023 - 10:39 www.finansgundem.com

Altının gramı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.783 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.930 liradan, Cumhuriyet altını 11.990 liradan satılıyor

Cuma günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,81 düşüşle 1.776 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.783 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.930 liradan, Cumhuriyet altını 11.990 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise haftanın ilk işlem gününde yaklaşık son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.929,6 doları test ederken şu sıralarda yüzde 0,1 primle 1.940 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, önemli merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların temkinli davrandığını ifade ederek, bu hafta gözlerin dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine çevrildiğini belirtti.

Dünya genelinde enflasyonla mücadele konusunda atılan adımların yeterli olup olmadığı sorgulanmaya devam edilirken emtia fiyatlarında oynaklık güçlü kalmayı sürdürüyor.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu ancak İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.980 dolar seviyelerinin direnç, 1.920 ve 1.910 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler ile haftayı yaklaşık olarak yüzde 3’e yakın değer kaybı ile kapatan ons altında piyasalar Orta Doğu’daki çatışmaları yakından takip ediyor. Bu çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği ihtimalleri son haftalarda bir miktar azaldı. Bu da jeopolitik riskleri düşürdü ve güvenli liman taleplerinin azalmasına neden oldu. Diğer yandan FED kanadından da para politikası konusunda şahin açıklamalar izlendi. Perşembe günü FED Başkanı Powell; bankanın gerekirse daha fazla faiz artışından çekinmeyeceğini belirtmesi, değerli metali baskılayan bir unsur olarak karşımıza çıktı. Haftaya genel olarak bakıldığında yarın ABD kanadından gelecek olan TÜFE verisi oldukça önem arz ediyor. FED’in de faiz patikasında önemli bir gösterge olabilecek veri ile sert hareketlenmeler yaşanabilir. Bugün ise piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı yok. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1955 – 1970 - 1981 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 - 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Cari denge 3 ay sonra fazla verdi

 

Perakende satış hacmi eylülde yıllık bazda yüzde 13.8 arttı

 

Küresel piyasalarda yön arayışı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)