BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın kritik seviyenin altında----

Gram altın kritik seviyenin altında

Gram altın kritik seviyenin altında
11 Ekim 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 995 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.640 lira, Cumhuriyet altını 6.670 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,6 azalışla 997 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 995 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.640 lira, Cumhuriyet altını da 6.670 liradan satılıyor.

Güçlü ABD doları altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor

ABD dolarının önde gelen para birimleri karşısında güçlenmeye devam etmesi, Fed'in agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerinin güçlü olmayı sürdürmeleri altın fiyatını aşağı itiyor.

Son bir haftada yüzde 4 gerileyerek 1660 dolar/ons desteğini gerileyen spot altın bu sabah yüzdede 0,06 kayıpla 1667,20 dolar/ons seviyesinde.

1660 dolar/ons desteğinin kırılması halinde 1640, 1620 ve ardından 1600 dolar/ons seviyelerinin hedef haline geleceğini belirten analistler, yukarı hareketlerde direnç noktaları olarak 1685-1690 dolar/ons aralığını gösteriyorlar.

Analistler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve geçen hafta tahminlerden güçlü gelen istihdam verileri sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artışlarını sürdüreceği beklentileriyle doların güçlü kalmaya devam ettiğini ve bunun da altın fiyatlarını baskılandığını söyledi.

Bugün, devam eden Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası yıllık toplantısından gelecek haber akışının izleneceğini aktaran analistler, IMF'nin küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminlerini yayımlayacağı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun da gündemin odağında bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz haftanın ilk işlem günlerinde dolar endeksindeki rallinin de hız kaybetmesinden destek alan altında toparlanma hareketleri yaşanmıştı. Fakat ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin piyasaları tatmin etmesi ile birlikte FED’in ilk toplantısında da 75 baz puanlık agresif Faiz artışına devam edeceğine yönelik beklentiler arttı. Bu da herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskıları artırdı. Artan baskılar ile birlikte altında aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı. Yeni günde piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Fakat gözler Perşembe günü ABD kanadından açıklanacak olan enflasyon verisinde olacak. FED’in de yakından takip edeceği veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1682 – 1695 - 1715 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1661 – 1643 - 1620 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da satış baskısı etkisini dünde sürdürdü ve %1.56 oranında değer kaybı ile 1695.15$ seviyesinde kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta ortasından sonra yaşanan satışlar dün de etkili olurken, uzun vadeli düşen trendin içine tekrar girdiğini görüyoruz. Göstergelerin zayıflıyor olması geri çekim eyleminin devamını gösterirken 1654 dolar seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde kalınamaması gevişeme eğilimini hızlandıracaktır.
Gram/Altın’da gevşeme eğilimi dünde sürerken, %1.53 değer kaybı ile 996.70 Tl seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerde güç kaybı sürüyor. Gevşeme eğiliminin devamını önümüzdeki günlerde de görebiliriz. Gram Altın’da 994 TL seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. 22 günlük ile 50 günlük ortalamaları test edilirken, 994 TL desteğinin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır. 971 ve 950 seviyeleri ise alt destekler olarak takip edilebilir' denildi.

Dolara yönelik küresel talep gücünü koruyor

 

Avrupa borsaları güne ekside başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)