BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları güne ekside başladı----

Avrupa borsaları güne ekside başladı

Avrupa borsaları güne ekside başladı
11 Ekim 2022 - 10:58 www.finansgundem.com

Enflasyonla mücadelenin resesyon endişelerini körüklemesiyle oluşan olumsuz havaya jeopolitik gelişmelerin de eklenmesi yatırımcıların risk iştahını düşürdü. Avrupa borsaları haftanın ikinci gününe de ekside başladı


Avrupa borsaları, güne satış ağırlıklı seyirle başladı. Yatırımcıların alımlardan uzak durmasında resesyon endişelerinin yanı sıra Rusya'nın, Kırım'daki patlama sonrası Ukrayna'yı yoğun bombardımana tabi tutması ve sivil ölümlerin artması etkili oldu. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,98 azalışla 386,3 puan ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,93 değer kaybederek 12.158 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,98 düşüşle 6.891 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,1 azalışla 5.777 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1 değer kaybıyla 7.338 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,42 gerileyerek 20.615 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi düşüş eğilimini üst üste beşinci işlem gününe taşıyarak, şu sıralarda 0,9690'dan işlem görüyor.

Analistler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler, para politikalarına yönelik belirsizlikler ve artan jeopolitik risklerin küresel pay piyasalarını baskılamaya devam ettiğini söyledi.

Jeopolitik riskler ekonominin gündeminde

Avrupa'da Rusya-Ukrayna arasında artan gerilimin jeopolitik riskleri gündemin odağına taşıdığını aktaran analistler, enerji krizi paralelinde yüksek enflasyon ve faiz ortamına ilişkin endişelerin de giderek arttığını kaydetti.

Öte yandan, dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını beklenenden daha hızlı artırması ve finansal piyasalardaki istikrarsızlık nedeniyle İngiltere'nin daha derin bir resesyona girebileceği uyarısında bulundu.

Almanya'da iflaslar artıyor

Almanya'daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH) da ülkede iflas eden şirket sayısının son zamanlarda yüksek enerji fiyatları, çalışan ücreti ve kredi Faiz artışları nedeniyle eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 arttığını bildirdi.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu ifade ederek, BoE Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarının yanı sıra devam eden Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası yıllık toplantısından gelecek haber akışı ve IMF'nin küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminlerini yayımlayacağı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun takip edileceğini dile getirdi.

Ayrıca bugün açıklanan makroekonomik verilere göre, İngiltere’de işsizlik oranı ağustosta yüzde 3,5 ile Mart 1974'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

BoE ise sitesinde yayımladığı duyuruda günlük tahvil alım programının kapsamını genişleteceğini açıkladı.

Piyasalarda dikkatler Fed'in toplantı tutanaklarına çevrildi

 

Danimarka ve Norveç'ten enflasyon açıklaması

 

AB’nin yeşil yatırım planı için mahkeme başlatıldı

 

Gıda yardımına ihtiyaç duyan ülke sayısı 45'e yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)