BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler Fed toplantısına çevrildi----

Gözler Fed toplantısına çevrildi

Gözler Fed toplantısına çevrildi
20 Ağustos 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

Fed açık piyasa komitesi 29-30 Temmuz toplantı tutanakları bu akşam 21:00'de yayımlanacak

Yarın başlayacak olan Jackson Hole toplantıları, akşam açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarını gölgede bıraktı. Eski Fed Başkanı Ben Bernanke, 3. Niceliksel gevşemenin sinyalini 2 yıl önceki Jackson Hole toplantısında vermişti.

Jackson Hole toplantısı, o tarihten bu yana piyasaların gözünde çok daha önemli bir yere geldi. Fed Başkanı Janet Yellen'ın, 22 Ağustos Cuma günü 17:00'de yapacağı konuşmada uzmanlık alanı da olan istihdam piyasası konusuna odaklanması bekleniyor. Ancak piyasalar, Yellen'ın yapacağı konuşmada faizlerle ilgili herhangi bir ipucu verip vermeyeceğini dikkatle izlenecek.

JP Morgan Private Bank Kıdemli ekonomisti Jeff Greenberg, "Tutanaklar bize bundan 3 hafta önce ne olduğunu söyleyecek. Ancak Jackson Hole, geçmişte politika değişimlerinin sinyalinin verildiği bir toplantı olması dolayısıyla tüm dikkatleri üzerinde topluyor" dedi. Greenberg'e göre, asıl soru Fed için azami istihdamın mı yoksa fiyat istikrarının mı daha önemli olduğu... Greenberg "Jackson Hole'un da teması olan işgücü piyasası şu an Fed açık piyasa komitesi için daha önemli görünüyor" dedi.

New York merkezli finansal danışmanlık şirketi Wunderlich Securities'in Başpiyasa uzmanı Art Hogan, yatırımcıların bu akşam açıklanacak olan Fed tutanaklarında, ABD Merkez Bankası'nın ilk faiz artırımını ne zaman gerçekleştireceğine dair ipuçları arayacağını söyledi. Ancak Hogan, "Gözler asıl Jackson Hole'da verilecek mesajlardaki ipuçlarında olacak" dedi.

P Morgan Özel Bankacılık Kıdemli Ekonomisti Jeff Greenberg, "Fed tutanakları bize bundan 3 hafta önce ne olduğunu söyleyecek. Ancak geçmişte politika değişimlerinin sinyalinin verildiği bir toplantı olması dolayısıyla Jackson Hole'un önemi arttı. Artık tüm gözler bu toplantının üzerinde" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)