BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler Evergrande ve Kaisa'nın tahvil kupon ödemelerinde----

Gözler Evergrande ve Kaisa'nın tahvil kupon ödemelerinde

Gözler Evergrande ve Kaisa'nın tahvil kupon ödemelerinde
06 Aralık 2021 - 15:59 www.finansgundem.com

Piyasalarda gözler Çinli gayrimenkul geliştirme şirketleri China Evergrande Group ve Kaisa Group'un bugün ve yarın yapmaları gereken tahvil kupon ödemelerinde.

Cuma günü yaptığı açıklama ile yükümlülüklerini yerine getirememe riski olduğunu belirten ve Guangdong eyalet yönetiminden destek isteyen China Evergrande'nin vadesi 6 Kasım'da sona eren ve 30 günlük ek sürenin dolacağı bugün gece yarısına kadar 82,5 milyon dolarlık offshore tahvil kupon ödemesini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği takip ediliyor.

Kaisa Group Holding'in ise 400 milyon dolar tutarındaki tahvilinin vadesi yarın dolacak. Ek sürenin olmadığı bu itfanın yarın yerine gelmemesi halinde Kaisa resmi olarak temerrüde düşecek.

Lucror Analytics'in kredi analistlerine göre, Kaisa Group'un itfayı gerçekleştirememesi halinde Guangdong eyaletinin Evergrande'ye yaptığı gibi Kaisa'ya da yeniden yapılanmayı denetleyecek bir çalışma grubu göndermesi gündeme gelecek.

Kaisa Group Holding, 29 Kasım'da tahvil yatırımcılarına başvurarak ellerindaki tahvilleri 18 ay vadeli yeni tahviller ile değiştirmeyi önermişti. Ancak tahvil yatırımcılarının çoğunluğu bu teklifi kabul etmediler.

Evergrande, acil yardım talep etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)