BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGörevden almalar Maliye'ye de sıçradı----

Görevden almalar Maliye'ye de sıçradı

Görevden almalar Maliye'ye de sıçradı
30 Aralık 2013 - 14:43 www.finansgundem.com

Son günlerde kamuda yaşanan görevden almalar Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’na da sıçradı

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam görevinden alındı. Ayrıca e-faturanın başındaki daire başkanı Uğur Doğan da görevden alınarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nda başka bir göreve kaydırıldı.

Maliye Bakanlığı’nda ilk görevden alma geçtiğimiz günlerde Mali Suçları Araştırma Kurulu’nda (MASAK) yaşanmıştı. Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu görevinden alınmış 23 Aralık tarihinde de vergi başmüfettişliğine atanmıştı. Geçen hafta sonu da Gelir İdaresi Başkanlığı’nda bir dizi görevden alma ve yer değiştirme operasyonu yapıldığı öğrenildi. 2010 yılında başkan yardımcılığına getirilen Hasan Karaçam’ın görevden alındığı, ardından da Karaçam’ın izne çıktığı belirtildi. Karaçam’ın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan tamamen ayrılarak özel sektöre geçmeyi planlandığı ifade ediliyor.

E-FATURANIN BAŞINDAKİ İSİM DE ALINDI

Maliye Bakanlığı’nın uzun bir süredir hazırlığını yaptığı e-fatura uygulamasının başındaki isim olan Daire Başkanı Uğur Doğan’ın da geçen Cuma günü görevden alındığı belirtildi. Doğan görevden alınmadan önce Gelir İdaresi Başkanlığı’nda birden fazla dairenin vekaleten de başkanlığını yürütüyordu. E-fatura ile ilgili de başından itibaren projenin başındaki kişiydi.

E-FATURA DA ERTELENDİ

E-fatura da aslında 2014 yılının başında devreye girecekti. Ancak Maliye geçtiğimiz günlerde e-faturaya geçişi 3 ay erteledi. E-fatura uygulaması 1 Nisan 2014 tarihinde başlayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)