BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGorbaçov: NATO’yu genişletme kararı Batı’nın en büyük hatası----

Gorbaçov: NATO’yu genişletme kararı Batı’nın en büyük hatası

Gorbaçov: NATO’yu genişletme kararı Batı’nın en büyük hatası
28 Ekim 2019 - 16:36 www.finansgundem.com

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, NATO’yu genişletme kararının Batı’nın en büyük stratejik hatası olduğunu belirtti

Gorbaçov, Sputnik’in metnine ulaştığı ‘Bahiste Neler Var: Küresel Dünyanın Geleceği’ adlı yeni kitabında, NATO’yu genişletme kararını Batı’nın en büyük stratejik hatası olarak tanımladı.

Rus politikacı, “Ben hiçbir zaman düşüncemi gizlemedim: NATO’yu genişletme kararı Batı’nın en büyük stratejik hatası, Avrupa ve dışında askeri-politik durumun istikrarsızlaştırılmasına yönelik bir adım oldu” diye yazdı. 

Soğuk Savaş’ın sonlarında bu konunun ne şekilde görüşüldüğünü de anlatan Gorbaçov, o zamanlar NATO’da da, Varşova Paktı’nda da askeri doktrinleri değiştirme sürecine girildiğini, bu ittifakların üyelerinin imzaladığı silahlı kuvvetleri azaltma anlaşması yapıldığını ifade etti:

“Varşova Paktı’nın var olduğu koşullarda, beni eleştirenlerin talep ettiği üzere NATO’nun Doğu Avrupa’ya yayılmaması ile ilgili geri tarihli bir tür ‘hukuki bağlayıcılığı olan anlaşmanın’ önerilmesi absürt, saçmalık olurdu. Bizi, Varşova Paktı’nı kendi ellerimizle yıkmakla suçlanacaktık.”

Sovyet yönetiminin o zamanki koşullarda ‘imzalanan anlaşmalara titizlikle uyulmasını’ talep etme hakkına sahip olduğunu yazan Gorbaçov, ancak daha sonra NATO’nun genişletilmesi yönünde alınan kararın tarafların arasındaki güveni baltaladığını vurguladı ve ekledi: "Rusya’nın bundan bir takım sonuçlar çıkarmaması mümkün değildi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)