BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan yeni TCMB analizi----

Goldman'dan yeni TCMB analizi

Goldman'dan yeni TCMB analizi
24 Kasım 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin politika faizini yüzde 40 seviyesine çıkarmasının ardından yaptığı analizde parasal sıkılaşma adımlarının yüzde 42,50 seviyesinde tamamlanacağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. TCMB duyurusunda, "Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirmiştir. Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Goldman Sachs,TCMB'nin politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan yükseltmesinin ardından, 250 baz puan daha artışla politika faizini yüzde 42,50'ye yükseltmesini ve sıkılaşma adımlarının tamamlanmasını beklediğini açıkladı.

Daha önce tahminini yüzde 40 olarak belirleyen banka, TCMB kararının beklenenden daha fazla parasal sıkılaştırmaya işaret ettiğini belirtti.

Bankanın açıklamasında "Bankanın politika faizini Aralık'taki toplantıda 250 baz puan yükselteceğini ve faiz artırımı döngüsünü yüzde 42,50'de tamamlayacağını bekliyoruz" denildi.

 

Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırdı

 

Capital Economics'ten dikkat çeken TCMB Faiz tahmini

 

TCMB faiz artırım sürecini tamamladı mı? Uzmanlar faiz kararını değerlendirdi

 

Mevduat faizleri 20 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.gün24 Kasım 2023 09:52

    İlime bilime ters bütün çağdaş uygar dünya faiz arttırırken sen cağdışı arabesk ortadogu zihniyeti ile inatla faizleri indirirsen asla geri gelmeyen güveni kaybedersin

  • Mazlum24 Kasım 2023 09:06

    Sağlam bir faiz artışı yaparak gerçek enflsnsyonun üstünde gerçek enflansyon yüzde yüzelli buna yakında reel getiri getiren faiz artışı