BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman yatırımın adresini verdi----

Goldman yatırımın adresini verdi

Goldman yatırımın adresini verdi
13 Ocak 2015 - 08:04 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, 2015 için gelişmekte olan piyasalara yatırım yapacaklara adres olarak Türkiye, Hindistan ve Tayvan'ı gösterdi

Goldman Sachs Gelişen Piyasalar Hisse Stratejisi Başkanı Caesar Maasry tarafından hazırlanan araştırmada, emtia fiyatlarındaki son düşüşten, güçlenen ABD ekonomisinden ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artışından kaybedenlerin yanı sıra kazananların olacağına işaret edilerek, "2014'e gelirken, gelişmekte olan piyasalarda doğru noktaları seçmenin toplam hisse endeksleri üzerinde görüşe sahip olmaktan daha önemli olduğunu söylemiştik. 2015'te ilerlerken, aynı görüşü koruyoruz" denildi. Maasry, petrol ithalatçısı Türkiye ve Hindistan'ın fiyatlardaki düşüşten cari açıklarını düzeltmek için yararlanacaklarını anlattı. Maasry, 2013'te Fed'in parasal genişlemeyi sonlandırmaya başlamasındaki gibi bir ters durumla karşılaşmayacaklarını kaydetti.

FAİZ İNDİRİMİ OLACAK

Goldman Sachs stratejisti, iki ülkenin de bu yılın ilk yarısında faizlerde indirime gitme olasılığına dikkat çekerek, bunun enflasyonda düşüş ve sonunda iki ülkede de parasal gevşemeye kapıyı aralayabileceğini belirtti. Maasry'ye göre dünyanın en büyük elektronik ihracatçılarından olan Tayvan ise ABD'de talebin artmasından yararlanacak.

MUTLAKA İZLENMELİ

Lombard Street Research'ten Shweata Singh de Hindistan'ı 'yüksek performans gösterme konusunda en güçlü aday' olarak değerlendirirken, Meksika, Filipinler ve Türkiye'nin izlenmesi gereken ülkeler olduğuna işaret etti. Singh, gelişen piyasalar arasında Rusya, Brezilya, Güney Afrika, Şili ve Çin'in ise hayal kırıklığı yaratabileceğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)