BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan seçim analizi: Türk Lirası'nı nasıl etkileyecek?----

Goldman Sachs'tan seçim analizi: Türk Lirası'nı nasıl etkileyecek?

Goldman Sachs'tan seçim analizi: Türk Lirası'nı nasıl etkileyecek?
29 Mart 2024 - 13:40 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, yerel seçimlerin sorunsuz atlatıldığı taktirde Türk Lirası'nın bu durumdan pozitif etkilenebileceği görüşünde.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle Türk lirası üzerindeki baskının arttığı bir ortamda, büyükşehirlerde yapılacak seçimlerin TL üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıyor.

Sözcü'nün haberinde yer alan bilgilere göre, Goldman Sachs'tan Kevin Daly liderliğindeki analistler, "Sonuçlara İstanbul'da ya da diğer büyük şehirlerde itiraz edilmemesi durumunda Türk lirası için olumlu olacaktır" açıklamalarında bulundu.

İstanbul seçimleri yakından takip edilecek

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı kritik görülüyor. CHP'den Ekrem İmamoğlu ve AKP'den Murat Kurum'un yarıştığı seçimlerin olası sonuçlarını yatırımcılar da takip ediyor.

Para ve maliye politikalarında değişiklik beklenmiyor

Goldman analistleri seçim sonucunun mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olacağını düşünmediklerini görüşünde. Analistler, seçimlerden sonra rezervler ve lira üzerindeki baskının azalmasını beklediklerini belirtti ve Merkez Bankası'nın sıkı politikayı sürdüreceğini açıkladı.

Geçtiğimiz ay enflasyonun beklenenden daha kötü çıkması, bu yıl dolar karışında değerinin yüzde 9'unu kaybeden Türk lirası üzerindeki baskıyı artırdı. Ayrıca seçim sonrası TL'nin keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği beklentileri de döviz talebini yükseltmişti.

Sürpriz faiz artışı, iddiaları geçersiz kılıyor

Seçimlerden sonra liranın keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği endişelerinin arttığını belirten uzmanlar, Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı 500 baz puanlık sürpriz faiz artışının "böyle bir devalüasyonun olası olmadığına dair güçlü bir sinyal gönderdiğini" söyledi.

Goldman Sachs'a göre Türkiye'de enflasyon ve Faiz düşecek

 

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'ye çıkardı

 

TCMB neden faiz artırmak zorunda kaldı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)