BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'tan Euro Bölgesi resesyon açıklaması----

Goldman Sachs'tan Euro Bölgesi resesyon açıklaması

Goldman Sachs'tan Euro Bölgesi resesyon açıklaması
10 Ocak 2023 - 13:14 www.finansgundem.com

Goldman, artık Euro Bölgesi'nde resesyon beklemiyor. Gayri safi yurt içi hasılanın daha önceki %0,1'lik daralma tahmininin aksine bu yıl %0,6 artmasını bekliyor.


Goldman Sachs ekonomistleri, ekonomi 2022'nin sonunda daha dirençli hale geldikten, doğalgaz fiyatları keskin bir şekilde düştükten ve Çin, Kovid-19 kısıtlamalarını beklenenden önce terk ettikten sonra artık bir Euro Bölgesi durgunluğu öngörmüyor.

Gayri safi yurt içi hasılanın daha önceki %0,1'lik daralma tahmininin aksine bu yıl %0,6 artması bekleniyor. Jari Stehn liderliğindeki ekonomistler, enerji krizi göz önüne alındığında kış aylarında zayıf büyüme konusunda müşterileri uyardıkları bir raporda manşet enflasyonun 2023 sonuna kadar yaklaşık %3,25'e düşeceğini belirtiyor.

Ekonomistlerin açıklaması şu şekilde devam etti:

"Ayrıca, ürünleri fiyatlarındaki soğuma nedeniyle çekirdek enflasyonun yavaşlamasını bekliyoruz, ancak artan işgücü maliyetleri nedeniyle hizmet enflasyonu üzerindeki yukarı yönlü baskının devam ettiğini görüyoruz. Daha dirençli faaliyet, yapışkan çekirdek enflasyon ve şahin yorumlar göz önüne alındığında, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda önemli ölçüde daha fazla sıkılaşmasını bekliyoruz."

Goldman,  Avrupa Merkez Bankası (ECB)'nin şubat ve mart toplantılarında faiz oranlarında yarım puanlık artış tahminini yineledi.

Euro Bölgesi'nde resesyon korkulan kadar derin olmayabilir

 

Resesyon gelir dağılımını dengeleyebilir

 

2023'te küresel resesyon muhtemel

 

Resesyon endişesi işten çıkarmaları artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)