BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’ın ünlü trader’ı istifa etti----

Goldman Sachs’ın ünlü trader’ı istifa etti

Goldman Sachs’ın ünlü trader’ı istifa etti
08 Mart 2023 - 12:33 www.finansgundem.com

20 yıldan uzun bir süredir Goldman Sachs’ta çalışan ve bankanın rekor kârlar elde etmesine yardımcı olan ünlü trader Joe Montesano Wall Street devinden ayrıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın hisse senedi ticareti alanındaki en önemli isimlerinden biri olan Joe Montesano 20 yıldan uzun bir süredir çalıştığı Wall Street bankasından ayrılıyor. Financial Times’ın haberine göre bankanın çalışanlarına gönderdiği notta 46 yaşındaki Montesano’nun Goldman’ın Amerika Hisse Senetleri Ticareti Başkanlığı’ndan emekli olacağı belirtildi.

Ünlü bankacı hisse senedi ticareti alanında üç yıl boyunca kaydedilen yüksek kârların ardından bankadan ayrılmayı seçti. Goldman’ın 2019’dan 2022 yılına kadar olan süreçte elde bu alandan elde ettiği gelir %50 arttı ve 2022’de 11 milyar dolara ulaştı.

Elde edilen yüksek kârların ardından Montesano 2021’de CEO David Solomon’a ödenen 35 milyon dolardan daha fazla ödeme aldı. Habere göre Montesano’nun bundan sonraki süreçte hangi kuruma gideceğine dair bir bilgi yok.

Goldman ilk kez Bloomberg tarafından duyurulan bilgi notunun içeriğini doğruladı ancak daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Montesano, Goldman'a 1999 yılında katıldı. Bankacı o dönemde Goldman’ın satın aldığı hisse senedi türevleri menkul kıymetler firması Hull Group’ta çalışıyordu. Bankacı başarılı performansının ardından 2014 yılında ortaklığa kadar yükseltildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman’ın ünlü eki çalışanlar ağı başarısının temel taşlarından biri olarak görülür. Zira bankadan ayrılan isimler genellikle bankanın önemli müşterileri haline gelirler. Ancak CEO Solomon’un görev süresi boyunca kıdemli bankacılar arasında bankadan kopuş sorunu dikkat çekiyor.

Dev bankadan kopan isimler arasında eski finans müdürü Stephen Scherr, eski yatırım bankacılığı eş başkanı Gregg Lemkau ve bir dönem varlık yönetimi eş başkanlığı yapan Eric Lane gibi önemli bankacılar da bulunuyor.

Bununla birlikte, Solomon’sa Goldman'ın geçen haftaki yatırımcı gününde, banka içi rakamlar incelendiğinde genel olarak istifaların son yılların en düşük seviyelerinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Solomon konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Ortakların firmadan ayrılan ortaklarla ilgili rakamları tekrar tekrar inceledim. 2014'e kadar uzanan herhangi bir yıl içerisinde 2022 en az ortağın bankadan ayrıldığı yıl oldu. Şu anda, yıllık bazdaki ciromuz sadece ortaklar için değil, tüm firmada beş yılın en düşük seviyesinde" ifadelerine yer verdi.

Goldman'ın küresel bankacılık ve piyasalar bölümünün üç eş başkanı Ashok Varadhan, Dan Dees ve Jim Esposito, notta Montesano'nun franchise’ı güçlendirmede “önemli bir rol oynadığını" yazdı.

Üçlü Montesano'ya veda ederken, "Müşteri etkileşimi, iç koordinasyon ve ticaret stratejisi genelinde liderlik yaptı ve müşterilerimizin zorlu ortamlardan ve yüksek piyasa volatilitesinden kaçınmalarına yardımcı oldu" açıklamasında bulundu.

Brian Moynihan: "Resesyon üçüncü çeyrekte"

 

Larry Summers: ABD ekonomisi uçuruma sürükleniyor

 

JPMorgan'a göre Fed'in hamlesi piyasayı etkileyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)