BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs altın tahminini düşürdü ----

Goldman Sachs altın tahminini düşürdü

Goldman Sachs altın tahminini düşürdü
26 Şubat 2013 - 10:53 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Group Inc, altın fiyatları için tahminlerini düşürdü

Goldman Sachs Group Inc., altının fiyat döngüsünün, ABD ekonomisindeki toparlanmanın hız kazanması ile birlikte muhtemelen döndüğünü kaydetti ve altın fiyatları için tahminlerini düşürdü.
Banka üç aylık altın fiyat hedefini ons başına 1,825 dolardan 1,615 dolara ve altı ve 12 aylık tahminlerini ise, sırasıyla, 1,805 dolardan 1,600 dolara ve 1,800 dolardan 1,550 dolara indirdi. Banka analistleri Damien Courvalin ve Jeffrey Currie, 25 Şubat tarihli raporlarında, exchange traded fonlardaki (ETF) altın varlıklarının 2013 yılında genişleyeceği varsayımını tersine çevirdi.
Credit Suisse Group AG, 21 Şubat tarihli raporunda, altının bu yıl, ekonomik verilerin iyileşmesi, hisse sentlerinin değer kazanması ve bazı ABD'li merkez bankacıların teşvik programının daha esnek olması gerektiğini savunmalarının ardından yüzde 5 düştüğünü kaydetti. ETF'lerdeki altın varlıkları Ocak 2011'den bu yana en hızlı aylık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Goldman analistleri, 5 Aralık'taki notlarında, altının boğa areketinin sonunu tahmin etmelerinin ardından, son raporda, "Altın çevrimindeki dönüş muhtemelen başlamış durumda," dediler ve "ETF'lerdeki altın varlıklarında görülen son çöküş, ETF pozisyonlarının, kısa vadeli işlemlerden ziyade muhtemelen uzun dönemli tahsis ile yön bulduğu yolundaki varsayımımızı tersine çevirdi" şeklinde değerlendirmede bulundular.
Nisan vadeli altın konntratları Comex piyasasında, Singapur saati ile 13:49'da, ons başına 1,592.80 dolarda işlem görüyodu ve kontrat, beşinci ayını da kayıpla geçerek 1997'den bu yana en uzun süreli aylık düşüş serisini gerçekleştirmeye yönlendi.
Soros satıyor
Hükümet kayıtlarının gösterdiği üzere, milyarder yatırıcılar George Soros ve Louis Moore Bacon, altın ETF'lerindeki paylarını son çeyrekte azaltırken, John Paulson payını korudu. ETF'lerdeki küresel altın varlıkları 20 Aralık'ta 2,632.5161 ton ile rekor seviyeye ulaşmıştı.
Altın vadeli kontratları 21 Şubat'ta, Fed'in Ocak ayı toplantı tutanakları sonrası varlık alımlarının hızı konusunda tartışmaların olduğunun ortaya çıkmasının ardından, ons başına 1,554.30 dolara kadar düşerek, 29 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün ve yarın ABD'li kanun yapıcılara konuşacak. ABD merkez bankası QE3 olarak adlandırılan parasal genişlemenin üçüncü turunda her ay 85 milyar dolarlık varlık alımı gerçekleştiriyor.
Goldman'ın raporunda, "Ekonomistlerimiz, kendi tahminlerine yönelik aşağı yönlü risklerin azalırken, QE3'e yönelik belirsizliklerin yüksek olduğuna inanıyor" denildi ve "Son birkaç ayda, altın tutma konusundaki görüşün hızla ortandan kalması ile birlikte, bir değişim olduğuna inanıyoruz" yorumunda bulunuldu.
Reel varlıklar
Peter Richardson'ın da içinde bulunduğu Morgan Stanley analistleri, dün yazdıkları notta, para biriminin değer kaybetmesini ve artan enflasyon bekleyişlerini işaret ederek, altının durumunu koruması için çok fazla neden olduğunu belirttiler. Paul Singer tarafından kurulan hedge fonu Elliott Management Corp.'un 28 Ocak'ta yatırımcılara dördüncü çeyrek raporu olarak yayınladığı dökümanda, yatırımcıların reel varlık aramalarından dolayı, altının keskin bir ralli yapabileceğine dikkat çekildi.
Rusya ve Kazakistan Ocak ayında, IMF verilerine göre, dörcüncü ay üst üste altın varlıklarını artırdı. Dünya Altın Konseyi, merkez bankaları, altın alımlarını geçen yıl yüzde 17 artışla1964'ten bu yana en yüksek düzeyi olan 534.6 tona çıkarmalarından sonra, bu yıl tekrar güçlü alıcılar olacağını kaydetti.
ABD'den gelen veriler, tek aile konut başlangıçlarının geçen yıl dört yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirdiğini ve imalat sanayi endeksinin dokuz ayın zirvesine çıktığını gösterdi. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi bu yıl yüzde 2.6 yükseldi ve 25 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Altın genelde dolar ile ters yönde hareket etme eğilimi gösteriyor.
Avrupa'da, Almanya'nıın iş dünyası güveni Şubat ayında son 10 ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki toparlanma işaretlerine katkıda bulundu. Ancak finans piyasaları, İtalya'daki seçimlerde, Demokrat Parti adayı Pier Luigi Bersani'ye yakın bir kişinin, bölünmüş bir parlamento çıkmasından dolayı diğer bir seçime daha gidilebileceğini belirtmesinden olumsuz etkileniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)