BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sach CEO’su: Resesyon ihtimali yakın----

Goldman Sach CEO’su: Resesyon ihtimali yakın

Goldman Sach CEO’su: Resesyon ihtimali yakın
07 Aralık 2022 - 11:55 www.finansgundem.com

Goldman CEO’su Solomon, FED’in faiz artışları ve enflasyon etkisiyle resesyonun güçlü bir ihtimal haline geldiğini söyledi. Solomon kripto paralardan Twitter’a kadar birçok farklı konuda fikirlerini paylaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük bankalarından Goldman Sachs CEO'su David Solomon salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda büyük ihtimalle bir resesyon beklediğini söyledi. Solomon faiz artırımlarının ve enflasyonun nispeten güçlü kalan ABD ekonomisinin boğmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Solonom ayrıca dünyaca ünlü kripto şirketi FTX’in iflası ve kripto paralar hakkında da konuştu. CEO kripto paraların altında yatan ve dijital işlemleri mümkün kılan blockchain teknolojisinin güçlü bir potansiyeli olduğunu belirtti. Ancak Solomon Bitcoin ve diğer kripto paralar için aynı iyimserliği paylaşmadı.

Solomon, “İnsanların spekülasyon yaptığı kripto para birimlerini kesinlikle yavan buluyorum” dedi.

Goldman Sachs CEO’su 2023’e ilişkin öngörülerinde müşterilerinin ve birçok şirketin görece iyi durumda olduğunu ancak ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışları ve jeopolitik öngörülerin belirsizliği ışığında herkesin çok daha temkinli hale geldiğini söyledi.

MarketWatch'un haberine göre Wall Street Journal’ın Washington’da gerçekleştirilen CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşan Solomon resesyon dönemine hazırlanmanın doğal bir fenomen olduğunu belirterek, “Bunu nasıl yapacağımızı düşündüğümüz bir süreçten geçiyoruz. Ancak ayak izimizi küçültmeniz gerektiğini kesin olarak biliyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs ekonomistleri 2023 için %1,9’luk küresel büyüme öngörüyor. 2024’e ilişkinse hâlâ çok yoğun bir belirsizlik var.

FED’in yumuşak iniş planına ilişkin de açıklamalarda bulunan Solomon, ABD ekonomisinin yaklaşık %1’lik pozitif büyümede kalmasına ve enflasyonun %4’e gerilemesi ihtimaline kabaca %35 ihtimal verdiğini söyledi. Solomon, “Bu tür bir senaryoyu yaşamamız için makul bir olasılık var. Ancak aynı zamanda, bir resesyon yaşamamızın çok makul bir ihtimal olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bununla birlikte, Solomon hâlâ merkez bankası yetkililerinin büyüme, enflasyon ve Faiz oranları arasındaki doğru dengeyi bulabilmesine ihtimal veriyor.

Ünlü CEO, “Belirsizlik söz konusu. Size ne olup bittiğini bildiğini söyleyen herkes hiçbir şeyi bilmiyor. Bu işte geçirdiğim yaklaşık 40 yıl boyunca öğrendiğim şeylerden biri de piyasaların hayli akıllı olduğudur. Ancak bu her zaman %100 haklı olacakları anlamına gelmez” ifadelerine yer verdi.

Kripto şirketlerine ne olacak?

Solomon, Bitcoin'in 10 yıl içinde herhangi bir değeri olup olmayacağını bilmediğini ve kurumsal işlemleri hızlandırmak gibi dijital para birimlerinin diğer yönlerine odaklandığını söyledi. Kurumsal işlemlerde inovasyon konusunda uzmanlaşmış bazı şirketlerin "süper" başarı göstereceğini belirten Solomon ve neo-bankalar ve sabitcoin'ler için de fırsatlar gördüğünü sözlerine ekledi.

Elon Musk ve Twitter

Solomon, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması hakkında bir fikri olmadığını söyledi. Ancak CEO Twitter’a ne olacağını ve milyarderin şirketi kamuya açık söylemler için daha başarılı, uygulanabilir ve şeffaf bir yer haline getirip getirmeyeceğini görmekle ilgilendiğini söyledi.

Goldman Sachs CEO’su Twitter hakkında, “Filmi hepinizle birlikte izliyorum. Patlamış mısırım ve sodam yanımda ve arkama yaslanıyorum. Süper ilginç bir platform. Elon'un doğru yapıp yapmadığını görmek ilginç olacak” dedi.

Deutsche Bank ve Goldman'dan ABD için resesyon tahmini

 

Goldman Sachs, kripto şirketlerine yatırım yapacak

 

Goldman Sachs’te 12 milyon dolarlık sus payı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)