BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’te 12 milyon dolarlık sus payı----

Goldman Sachs’te 12 milyon dolarlık sus payı

Goldman Sachs’te 12 milyon dolarlık sus payı
16 Kasım 2022 - 15:36 www.finansgundem.com

Wall Street devi Goldman Sachs’te, CEO David Solomon ve diğer kıdemli yöneticiler ahlaki açıdan uygunsuz yorumlarda bulunmakla suçlanıyor. İddialara göre banka, ortaklardan gelen çatlak sesleri susturmak için kesenin ağzını açtı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs ortaklarından birisi 2020 yılında CEO David Solomon da dahil olmak üzere birçok üst düzey yöneticiyi kadın düşmanı, cinsiyetçi yorumlar yapmakla suçlamıştı. Financial Times’ın haberinde banka yönetiminin suçlamaların önünü kesmek için söz konusu ortağa 12 milyon doların üzerinde ödeme yaptığı iddia edildi.

Haberde, Goldman’ın 2020 yılında bankadan ayrılan tecrübeli üst düzey yöneticiye, ayrılmadan önce suçlamaları gizli tutması için uzlaşma payı ödediği iddia ediliyor.

İki yıl önce ortaya atılan iddialar ve uzlaşma ilk olarak Bloomberg tarafından bildirilmişti. Goldman Genel Danışmanı Kathryn Ruemmler ise yaptığı açıklamada, “Bloomberg'in haberi olgusal hatalar içeriyor ve bu habere itiraz ediyoruz. David'le birlikte çalışan herkes, kadınlara olan saygısını ve kadınlar için kapsayıcı ve destekleyici bir ortam yaratma konusundaki sicilini bilir” ifadelerine yer vermişti.

Solomon iddiaların hedefindeki isim değildi. Ancak suçlamalar arasında, CEO’nun meslektaşlarına bir gece önce odasında bir kadınla beraber yaşadığı çarpık bir ilişkiyi anlattığı iddiaları da bulunuyor.

Söz konusu iddiaların büyük çoğunluğu Solomon’un CEO koltuğuna oturduğu 2018’de ve 2019’da meydana geldi. İddia sahiplerinin Goldman yöneticilerinin sapkın davranışlarını kanıtlayan bazı ses kayıtlarına sahip olduğu da belirtiliyor. Suçlamaları yönelten Goldman Sachs ortağı ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

İfşa haberleri dört yıldır CEO koltuğunda oturan Solomon için zor bir zamanda geldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs hisselerine, Wall Street’teki diğer rakiplerine göre daha az değer biçiliyor. CEO geçtiğimiz ay banka bu değer açığını kapatmak için ikinci bir yeniden yapılandırma planı açıklamıştı.

Aynı zamanda DJ’lik yapan ve iki özel uçak satın alma talebi bulunan Solomon’un gösterişli yaşam tarzı da eleştirileri beraberinde getiriyor.

Wall Street bankalarının hâlâ beyaz erkek yöneticilerin egemenliğinde olduğuna yönelik suçlamalar bir süredir finans dünyasının gündeminde. Sektördeki kadınların ve azınlıkların işe alınmasının ve işlerinde tutunabilmesinin beyaz erkeklere göre çok daha zor olduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte varlıklarına göre ABD’nin en büyük altı bankasının beşinin başında beyaz erkek CEO’lar bulunuyor.

Bu yılın başlarında, bir başka eski Goldman çalışanı olan Jamie Fiore Higgins, zorbalık, ayrımcılık ve manipülasyona maruz kaldığını iddia ettiği bankadaki 17 yılına ilişkin anılarını derlediği bir kitap yayınladı.

Solomon, Goldman'ın işgücünü çeşitlendirmeye çalıştıklarını her fırsatta kamuya açıklıyor. CEO 2019'da bu konuyla alakaları bir dizi işe alım hedefi yayınlamıştı. Banka geçtiğimiz hafta rekor sayıda kadın ve siyahi çalışanı elit ortaklar saflarına yükselttiğini açıklamıştı.

Finans devleri daha fazla bankacı kovacak

 

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik

 

Efsane CEO'nun sandaleti 4 milyona satıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)