BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sach çalışan maliyetlerini yüzde 50 artırdı----

Goldman Sach çalışan maliyetlerini yüzde 50 artırdı

Goldman Sach çalışan maliyetlerini yüzde 50 artırdı
14 Temmuz 2021 - 17:57 www.finansgundem.com

Dev Wall Street bankası güçlü bilançoların ardından çalışanlarına yaptığı ödeme havuzunu yarı yarıya genişletti. Banka sözleşme birimindeki yüksek gelirlerin ardından bankacılarını ödüllendirmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, sözleşme bankacılarının 2021'in başından bugüne kadarki en iyi performansını göstermesinin ardından maaş giderlerini yaklaşık %50 artırdı.

ABD’li yatırım bankası, Kovid-19 sürecinde gündemde olan ticaret bankacılığı patlamasının etkilerinin azalmasına rağmen bile güçlü bilanço getirileri sağlamaya devam ettiği gerekçesiyle 2021'de personeli için %47'lik bir artışla 11,3 milyar dolarlık tazminat maliyeti ayırdı. Bu çalışan başına yıllık ortalama 227 bin 100 dolar ödeme anlamına geliyor.

Finansgundem.com’da yer alan habere göre dev banka ikinci çeyrekte analistlerin beklentilerinin önüne geçerek 5,4 dolar kâr açıkladı. 15,4 milyar dolarlık getirilerse geçen yılın aynı dönemine göre %16 yükseldi.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon çeyrek performansına ilişkin açıklamalarında, “Yılın ilk yarısındaki ikinci çeyrek performansımız ve rekor gelirlerimiz, müşteri bankacılığı birimimizin gücünü ve stratejik önceliklerimiz üzerindeki sürekli olarak ilerlememizi gösteriyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 krizinin piyasalardaki volatiliteyi yükseltmesiyle bankalar ticaret bankacılığı alanında ciddi kârlar elde etmişti. Ancak ekonomik toparlanmayla birlikte volatilitenin de azalmasıyla Goldman Sachs’ın sabit gelir bankacılığı gelirleri 2020’nin aynı dönemine göre %45 azaldı. Hafta başında bilançosunu açıklayan JPMorgan’ın sabit gelir biriminde de aynı oranda düşüş görülmüştü.

Goldman'daki genel ticari işlem gelirleri bir önceki yıla göre %32 düşerken, hisse senedi alım satımları da %12 azaldı.

Financial Times'ın haberine göre, yatırım bankalarının ticaret birimleri banka gelirleri için baş rolde yer almaya devam ediyor. Ancak sözleşme bankacıları piyasalardaki düşüşlerin boşluğunu doldurmayı sürdürüyor. Goldman, ikinci çeyrekte yatırım bankacılığı ücretlerinden 3,6 milyar dolar kazanarak %36'lık bir artış elde etti. Getirilerin %82’is 1,3 milyar dolarla bankanın ödüllü şirket evliliği ve satın alma (M&A) biriminden geldi.

Bilanço dönemi Goldman’ın yatırım bankacıları için şimdiye kadarki en iyi ikinci çeyrek performansı oldu. Rakamlar sadece bu yılın ilk çeyreğinde özel amaçlı satın alma şirketleri patlamasından faydalanan performansının gerisindeydi. Banka anlaşma bankacılığı birimlerinin 2021 yılına rekor bir başlangıç yapmasını ve güçlü performansını devam ettirmesini ödüllendirmek amacıyla maaş zammı yaptı.

Bankanın dengeleme maliyetleri ikinci çeyrekte %18 artarak 5,3 milyar dolara yükseldi ve Banka genellikle personeline 'performans ödemesi' yaklaşımını benimsedi. Bankanın çalışan sayısı 2020'nin aynı dönemine göre 1.700 arttı.

Araştırma şirketi Dealogic verilerine göre Goldman, bu yıl şimdiye kadar küresel yatırım bankacılığı ücret havuzu tablolarında ikinci sırada yer aldı. 2020'nin aynı döneminde göre %8,1 daha fazla maaş ödemesi yapan şirket genel 5,4 milyar dolarlık ödemeleriyle genel piyasanın da %9,2 üzerinde yer alıyor. Banka ayrıca hisse senedi sermaye piyasaları bankacılığı ve M&A sıralamasında da bankacılara yaptığı ödemelerle liderliğini sürdürdü.

Goldman Sachs'ın net kârı güçlü arttı

 

JP Morgan'ın faiz beklentisi değişmedi

 

JP Morgan’dan beklentileri aşan kar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)