BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGöçmenleri göndermek üzerine kamera karşısında iddiaya girdiler!----

Göçmenleri göndermek üzerine kamera karşısında iddiaya girdiler!

Göçmenleri göndermek üzerine kamera karşısında iddiaya girdiler!
06 Şubat 2024 - 10:27 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Sunak, tartışmalı "Ruanda planı" için yapılan bir bahse dahil oldu. Gazeteci Piers Morgan'ın sorularını yanıtlayan Sunak, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya gönderilmesi konusunda 1000 sterlinlik bir iddiaya girdi.


İngiltere'de muhalefet, Başbakan Rishi Sunak'ın, gazeteci Piers Morgan'la düzensiz göçmenleri Ruanda'ya yollayamazsa bir göçmen derneğine 1000 sterlin verme iddiasını kabul etmesini, "Başbakan insanların hayatıyla kumar oynuyor" sözleriyle eleştirdi.

Sunak, Morgan'ın YouTube kanalında yayınlanan programda başbakanlık görevinde geçen 1 yıla ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ülkede her hafta düzenlenen Filistin'le dayanışma eylemlerine ilişkin bazı slogan ve söylemlerin kabul edilemez olduğunu kaydeden Sunak, son birkaç aydır İngiltere'de antisemitizmin yükselmesinin şok edici olduğunu ifade etti. 

1000 STRELİNLİK İDDİA

Sunak, İngiltere'ye gelen düzensiz göçmenlerin, Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik soruya yanıt vererek, "Birisi buraya yasa dışı yollarla gelirse burada kalmasına izin verilmemeli. Onları sınır dışı edebilmeliyiz. Ülkeleri güvenli değilse veya savaş varsa, onları güvenli bir alternatife göndermek gerekir. Bu yüzden Ruanda planı var" diye konuştu.

Bu bölümde gazeteci Morgan, Sunak'a "Bir göçmen derneği için 1000 sterlinine (Yaklaşık 38 bin lira) bahse girerim. Seçimden önce o uçaklara kimseyi bindiremezsiniz. Bahsi kabul ediyor musun?" diye sordu.

Sunak ise yanıtında, "İnsanları uçağa bindirmek istiyorum" derken Morgan'ın bahis için uzattığı eli sıktı ve "Bunun için çok çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Morgan ise, ülke nüfusunun 2036'da 73 milyona ulaşacağına yönelik raporlara değinerek yaklaşık 6 milyon kişilik bu artışın daha büyük bir problem olduğunu söyledi.

Sunak, Morgan'a yanıtında, Arnavutluk'la yapılan anlaşma sonucunda bu ülkeden gelen düzensiz göçün durduğunu, Ruanda planının da aynı etkiyi yapacağını kaydetti.

Morgan ise bu yanıta karşılık, "İşinize yarayacağını sanmıyorum. Bu benim korkunç tahminim" dedi.

Sunak, İngiltere'de bu yılın ikinci yarısında yapılması planlanan genel seçimlerin kesin tarihiyle ilgili ise bir zaman vermedi.

"İNSANLARIN HAYATLARI ÜZERİNE KUMAR OYNUYOR"

Sunak'ın düzensiz göçmenleri seçimden önce gönderip gönderemeyeceği üzerine bahse girmesini muhalefet temsilcileri eleştirdi.

İskoçya Bölgesel Başbakanı ve İskoçya Ulusal Partisi (SNP) lideri Hamza Yusuf, X hesabından tepki göstererek, "Başbakan açıkça insanların hayatı üzerine kumar oynuyor. Bu Muhafazakar Partili İngiltere hükümeti kendisini daha da aşağılamanın yolunu her zaman buluyor. Tüm Muhafazakar Partili milletvekillerini göndermeliyiz. SNP, İskoçya'da Muhafazakar Parti'nin sandalye kazandığı tüm bölgelerde ikinci parti. Muhafazakar Partisiz bir İskoçya için SNP'ye oy verin" değerlendirmesini yaptı.

SNP'nin İngiltere Parlamentosundaki lideri Stephen Flynn ise paylaşımında, "Dünyanın en savunmasız insanlarının hayatları, basit bir bahse dönüştü. Bu insanlar için sadece bir oyun. Ahlaksızlık" ifadelerine yer verdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Bell Ribeiro-Addy de paylaşımında Sunak'ın milyoner olması ve Morgan'ın yüksek maaşlı bir gazeteci olmasına işaret ederek, "dünyanın en savunmasız insanlarının hayatlarıyla kumar oynandığını" söyledi.

Liberal Demokrat Partili Alistair Carmichael ise Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, "Sunak için 1000 sterlin, para üstü olarak büyük olabilir ama ülkenin parasını bu kadar kolay saçıp savuramaz" ifadelerini kullandı. (Habertürk)

Texas'ta dikenli teller yeterli olmadı: Göçmen akını devam ediyor

 

Sosyal medya reklamlarıyla göçmen kaçakçılığı!

 

Kalkan-8 operasyonu: 37 göçmen kaçakçısı yakalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)