BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGlobal kriz çözüm sürecinde----

Global kriz çözüm sürecinde

Global kriz çözüm sürecinde
07 Aralık 2013 - 05:43 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Portföy'ün düzenlediği 2014 Makroekonomik Beklentiler Konferansı'nda konuşan UniCredit'ten Erik F. Nielsen, 2014 beklentilerini anlattı

YAPI Kredi Portföy, bu sene dördüncüsünü düzenlediği “2014 Makroekonomik Beklentiler Konferansı”nda UniCredit Global Başekonomisti Erik F. Nielsen’ı ağırladı. Nielsen, konferansta 2014’e ilişkin beklentilerini paylaşırken, global krizin çözüm sürecine girdiğini söyledi.
Dünya ekonomisinin 2014 yılında yüzde 2.5 seviyesinde büyüyeceğini öngördüklerini belirten Nielsen, ”Finansal kriz, temel sorunlar açısından çözülmüş durumda ve global iyileşme yolundayız. Ancak Avrupa’da iyileşmenin daha yavaş ilerleyeceğini düşünüyoruz. Avrupa’da özellikle yatırım tarafında kademeli bir iyileşme olacağına inanıyoruz” dedi. Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, global ekonomide başlayan toparlanmayı yavaş yavaş hissedeceğimizi belirtti.  Alpay, “Normalleşme sürecinde iyi günler olduğu gibi hareketin çok olduğu günler de olacak. Piyasalar, Fed’den gelecek sinyallere odaklanmış durumda.
Yatırımcılar daha fazla mevduat ve sabit getirili ürünlere yöneliyor. Faize 1 ay vadede bakabilirsiniz ama varlık dağılımını daha uzun vadelere doğru kaydırmakta fayda olacaktır” dedi. Yapı Kredi Portföy’ün 2014 hedeflerinden de bahseden Alpay, “10.6 milyar TL’lik bir portföy yönetiyoruz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)