BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGlobal ekonomide ılımlı büyüme----

Global ekonomide ılımlı büyüme

Global ekonomide ılımlı büyüme
19 Kasım 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

''Birçok gelişmekte olan ekonomi, şoklara dayanma konusunda geçmişe göre daha güçlü bir pozisyonda bulunuyor''

OECD Baş Ekonomisti Pier Carlo Padoan, birçok gelişmekte olan ekonominin şoklara dayanma konusunda geçmişe göre daha güçlü bir pozisyonda olduklarını ancak, kökleri derinlerdeki kırılganlıklara karşı reformları hızlandırmaları gerektiğini bildirdi. 
Padoan, Ekonomik Görünüm 2013 raporunun sunumunda, "Global ekonomi ılımlı bir hızla büyümeye devam ediyor, 2014 ve 2015'de büyümede bir miktar hızlanma öngörülüyor. Ancak global büyüme tahminleri bu yıl ve 2014 için ciddi şekilde aşağı yönlü revize edildi. Büyüme tahminlerini revize edilmesinin en büyük nedeniyle birçok gelişmekte olan ekonomideki zayıf görünüm. Aşağı yönlü riskler hakim ve politika bunları düzeltmeli.
Global ekonomik toparlanmanın ilk aşamalarında gelişmekte olan ekonomilerdeki teşviklerin gelişmiş ekonomilerin büyümesine yönelik pozitif etkilerinin tersine, şimdi global ortam gelişmekte olan ekonomilerden negatif şoklar için yükseltici, aktarıcı gibi hareket ediyor.
Son aylarda yaşanan 3 gelişmekte son Ekonomik Görünüm raporundan bu yana tahminlerimizi aşağı yönlü revize etmemizde etkili oldu. Bunlardan ilki yazdan bu yana yapılan FED'in tahvil alım programının hızının düşürülmesi tartışmalarına verilen reaksiyonun şaşırtıcı derecede güçlü olması, ikincisi bazı gelişmekte olan piyasa ekonomilerindeki gelişmelere ilişkin endişelerin piyasa gerilimlerine ve keskin sermaye çıkışlarına katkı yapması ve üçüncü olarak da ABD'nin federal hükümetin borçlanma tavanı konusunda yasal süreçteki tartışmalar ile felaket bir krizin eşiğine gelmesi oldu.
Bu gelişmeler, negatif senaryolar ve risklerin toparlanmayı tekrar rayından çıkarabileceğinin bir kez daha altını çizdi.
Gelişmekte olan ekonomilerde güçlü bir yavaşlama, gelişmiş ekonomilerde, özellikle de Avrupa ve Japonya'da büyümeyi düşürebilir. Bir çok gelişmekte olan ekonomide büyüme hali hazırda yavaşlıyor. Bu yavaşlama büyük bir oranda demografik trendlerle ilişkili, ancak bununla beraber aşırı bol sermaye girişlerinin ve kredi büyümesinin gizlediği uzun süredir devam eden yapısal bozulmalarda yavaşlamada etkili. Finansal şartlarda sıkılaşma gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde, özelliklede kısa vadeli sermaye girişlerine en bağımlı ülkelerde veya kredi büyümesinin çok hızlı olduğu yerlerde ve finansal olarak bunlarla en çok ilişki içindeki gelişmiş ekonomilerde kırılganlığı artırabilir. Birçok gelişmekte olan ekonomi şoklara dayanma konusunda geçmişe göre daha güçlü bir pozisyonda olsalar da, kökleri derinlerdeki kırılganlıklara karşı reformların hızlarını artırmalılar" diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)