BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGizemli yat Putin'in mi?----

Gizemli yat Putin'in mi?

Gizemli yat Putin'in mi?
09 Mart 2022 - 14:23 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin şiddetle devam etmesi, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının sertleşmesine yol açtı. Rus zenginler ve Putin'in yakınları mal varlıklarını kaçırmak için harekete geçti.

Rusya'ya yönelik yaptırımların sertleşeceği sinyalinden sonra çok sayıda oligarka ait yat, Avrupa ülkelerine taşınmaya başladı. İtalya'da bulunan yaklaşık 140 metre uzunluğundaki süper lüks Şehrazat isimli yatın ise Putin'e ait olduğunu düşünülüyor.

İTALYANLAR PUTİN'İN YATI DİYOR

New York Times gazetesi, şu anda İtalya’da demirli olan lüks bir yatın sahibinin arandığını belirtirken, İtalyanların yata şimdiden ‘Putin’in yatı’ ismini koyduğunu belirtti.

Gazete, marinada bulunan emekli memur Ernesto Rossi’nin “Herkes buna Putin’in yatı diyor ama kimse onun kim olduğunu bilmiyor” ifadelerini sayfasına taşıdı.

Fakat yatın sahibinin kim olduğu konusunda kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

GEMİNİN KAPTANI: PUTİN YATTA HİÇ BULUNMADI

Geminin kaptanı Guy Bennett-Pearce, New York Times’a, Putin’in yatta hiç bulunmadığını ve sahibinin herhangi bir yaptırım listesinde olmadığını, ancak sahibinin Rus olma olasılığının yüksek olduğunu açıkladı.

Bennett-Pearce, Şeharazat’ta çalışmaya başlamadan önce gizlilik anlaşması imzalaması gerektiğini de belirtti.

MÜLKİYETİN KİME AİT OLDUĞU SIR

Denizcilik profesyonelleri için bir sendika olan Nautilus International’a göre Şehrazat’ın tüm mürettebatı benzer bir gizlilik anlaşması imzaladığı için yatın mülkiyetinin kime ait olduğu sır.

New York Times, Şehrazat’ın mahremiyeti sağlamak için yatın plakasının kapalı olduğunu ve teknenin bariyerin arkasına saklandığını belirtti.

Bennett-Pearce The Times’a, sahibinin bilgilerini Pazartesi günü “takım elbiseli adamlara” vermek zorunda kaldığını, ancak sahibinin kimliğinin gizli kalacağına söz verildiğini söyledi.

DÜNYANIN EN LÜKS YATLARINDAN BİRİ

Şehrazad, dünyanın en lüks yatlarından biri olarak biliniyor. Cayman Adaları bayraklı, 140 metre uzunluğunda 4 katlı olan ve üzerinde helikopter pisti bulunan mega yat Şehrazat, daha önce çok kez Bodrum’a da gelmişti. Motor yatların uzunluk sıralamasına göre dünyada 14’üncü sırada gösterilen yat, helikopter pisti, yüzme platformu, spa, güzellik salonu, güvertede jakuzi gibi çeşitli lüksleri barındırıyor.(Sözcü)

Rus oligarklar Türk jetleri ile uçuyor

 

Oligarklar Putin’e kazan kaldırdı

 

İşte Putin’in Ukrayna’daki 5 hedefi!

 

Putin, yaptırımlara karşı harekete geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)