BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGizemli hepatit virüsü bulaşan 8 çocuğa karaciğer nakli----

Gizemli hepatit virüsü bulaşan 8 çocuğa karaciğer nakli

Gizemli hepatit virüsü bulaşan 8 çocuğa karaciğer nakli
21 Nisan 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), gizemli hepatit teşhisi konulan 8 çocuğa karaciğer nakli yapıldığını duyurdu.

Birleşik Krallık'ta sebebi belirlenemeyen "gizemli hepatit" virüsünün bulaştığı 108 çocuktan 8'ine karaciğer nakli yapıldı. Telegraph'ın aktardığına göre ülkede şimdiye kadar çoğunluğu 5 yaşından küçük 10 yaş altı 108 çocuğa "gizemli hepatit" teşhisi konulduğu açıklandı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKSHA), uzmanların İngiltere'de 79, İskoçya'da 14, Galler ve Kuzey İrlanda'da 15 vaka kaydettiğini bildirdi.

Bazı hepatit vakalarında Kovid-19, bazılarında ise adenovirüs görüldü

Şimdiye kadarki vakaların patojeninde üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs veya Kovid-19'un rolü olabileceğine dair varsayımların dikkate alındığı belirtilen açıklamada, buna karşın diğer bulaşıcı veya bulaşıcı olmayan faktörlerin vakalarda etkili olma ihtimalinin incelendiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, bazı hepatit vakalarında Kovid-19, bazılarında ise adenovirüs tespit edildiği, fakat hepatit vakalarının bu iki virüsle bağlantısının netleşmesi için vakaların genetik nitelendirmeye gitmesi gerektiği söylendi.

İngiltere'deki hepatit vakalarının yeni bir küresel salgına yol açma ihtimaline değinilmeyen açıklamada, DSÖ üyesi ülkelere, İngiltere'deki hepatit vaka tanımlamalarına uyan enfeksiyonları tanımlayıp Örgüt'e rapor etme çağrısı yapıldı.

İsrail'de 12 çocukta virüse rastlandı

Dün, İsrail’deki Shaare Zedek Tıp Merkezi ve İsrail Schneider Çocuk Tıp Merkezi'ndeki 12 çocukta nedeni bilinmeyen hepatit (karaciğer iltihabı) vakasının rapor edildiği belirtildi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (ECDC) 19 Nisan'da yapılan açıklamada, virüsün, Avrupa ülkeleri ve ABD'ye de yayıldığı ifade edilmişti.

ABD'nin Alabama eyaletinde de 1-6 yaşındaki 9 çocukta, İngiltere'deki hepatit vakalarından birinde rastlanan ve üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs görüldüğü kaydedilmişti. Bu ülkelerdeki hepatit vakalarının sebebinin bilinmediği ve ECDC'nin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere yerel ortaklarıyla söz konusu vakalardaki hepatit virüsünün kaynağını incelemeyi sürdürdüğü bilgisi verildi.

İngiltere'deki 74 gizemli vaka

DSÖ, 16 Nisan'daki açıklamasında, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. 5 Nisan'da İskoçya'da 10 yaş altı 10 çocukta ağır hepatit görüldüğü, 8 Nisan'da ise İngiltere genelinde hepatitli çocuk sayısının 74'e yükseldiği belirtilmişti. Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, bazı vakaların ise ağır karaciğer iltihabı geçirerek karaciğer nakliyle tedavi edildiği bildirilmişti. Vakalardan birinin hepatit taşıyan biri veya birkaç kişiyle temas nedeniyle oluştuğu, diğer vakaların virüsü nereden aldığının bilinmediği kaydedilmişti.

Kovid-19'dan sonra ikinci küresel salgın mı olacak?

Hastalığın "gizemli" veya "nedeni belirsiz" olarak tanımlanması, akıllara Kovid-19 virüsünü getirirken yeni bir küresel salgın ihtimalini gündeme taşıdı. DSÖ, bazı hepatit vakalarında Kovid-19'un da tespit edildiğini fakat hepatit vakalarının Kovid-19 ile bağlantısının netleşmesi için vakaların genetik nitelendirmeye gitmesi gerektiğini açıkladı. Kovid-19, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanıyordu.

Gizemli hepatit virüsü Avrupa ve ABD'de yayılıyor

Gizemli hepatit virüsü İsrail'de de görüldü

DSÖ'den İngiltere'deki hepatit vakaları için yeni açıklama

DSÖ: İngiltere'de 74 hepatit vakası tespit edildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)