BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGitmediği bir orası kalmıştı!----

Gitmediği bir orası kalmıştı!

Gitmediği bir orası kalmıştı!
02 Eylül 2013 - 12:22 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomik ilişkilerde bulunmak için Tataristan'a gidiyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 3-4 Eylül 2013 tarihlerinde Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirecek.
Bakan Çağlayan, ziyaretinde Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile görüşecek,
Türkiye-Tataristan İş Forumu’nda katılımcılara hitap edecek.
Türkiye’nin Rusya Federasyonu ile ilişkilerinde görülen dinamik gelişme iki ülke arasında yeni ve gelişmiş bir ortaklık döneminin kapılarını açmıştır. Bu gelişmeler çerçevesinde, Türkiye’nin Rusya’nın bölgeleriyle ilişkileri de olumlu ve kolaylaştırıcı yansımaları olmuştur.
Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"İki ülke arasında karşılıklı yarar, güven ve iyi komşuluk ilkeleri temelinde ilerleyen işbirliği, Türkiye ile Rusya Federasyonu’na bağlı bölgeler arasındaki ilişkilerin de her alanda geliştirilmesine ve daha perspektifli bir geleceğe taşınmasına imkan vermektedir.
Türkiye’nin Rusya Federasyonu bölgeleri ile ilişkilerinin geliştirilmesi çalışmalarında yakın tarihi ve kültürel bağlara sahip olan Tataristan Cumhuriyeti her zaman öncelikli konumda olmuştur.
Dış ticaret verileri bakımından da, Tataristan Cumhuriyeti ülkemiz açısından önemli bir ticari ortaktır. 2012 yılı itibarıyla Tataristan Cumhuriyetine ihracatımız 2011 yılına göre %9,3 oranında azalarak 209
milyon dolar olarak gerçekleşmiş, Tataristan Cumhuriyetinden ithalatımız ise 2011 yılına göre %27,8 oranında artarak yaklaşık 720 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’den Tataristan Cumhuriyeti’ne giden yatırım miktarı ise 2 milyar dolar civarındadır.
Bu çerçevede, mevcut çalışmaları etkin bir biçimde takip etmek ve ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirmek amacıyla Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN beraberindeki işadamı heyeti ile birlikte Tataristan’ın başkenti Kazan’a 3-4 Eylül 2013 tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirecekler.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, söz konusu ziyaret sırasında Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile ikili görüşme gerçekleştirecek, ayrıca 4 Eylül 2013 tarihinde Minnihanov ile birlikte Türk ve Tatar işadamlarının da katılımıyla Türkiye-Tataristan İş Forumu düzenlenecek.
Çağlayan ziyaret sırasında ayrıca, Tataristan’da yerleşik Türk işadamlarıyla görüşecek ve bazı tesis ve fabrikaları da ziyaret edecek."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)