BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGirişimciler ve küçük işletmeler için 5 kilit yatırım----

Girişimciler ve küçük işletmeler için 5 kilit yatırım

Girişimciler ve küçük işletmeler için 5 kilit yatırım
05 Ekim 2021 - 16:58 www.finansgundem.com

Girişimciler ve küçük işletmeler başarılı bir şirket kurduklarında, günlük işler önemli yatırım kararları almalarına engel olabiliyor. Şirketlerin başarısının sürmesi için verilmesi gereken 5 kilit yatırım kararı bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Genellikle girişimciler ve küçük işletme sahipleri başarılı bir şirket kurduklarında, günlük iş akışı şirket sahiplerinin önemli yatırım kararlarına odaklanmasının önüne geçebiliyor. Bir şirket kurmak, her şeyin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Bu nedenle şirket sahiplerinin hedeflerini göz önünde bulundurarak hem gelecekleri hem de şirketleri için kilit yatırım kararları almaları gerekiyor.

1. Kendinize yatırım yapın

Bir şirket kurduğunuzda şirketle ilgili tüm işler nedeniyle en önemli yatırım gözden kaçabiliyor. Şirket sahipleri her şeyden önce kendilerine yatırım yapmalı. Bu yatırım eğitim, kişisel gelişim ya da seyahat ile sağlık olabilir. Şirket sahiplerinin kendine yapabileceği bir başka yatırım da, kendilerine zaman ayırmak. Bu şekilde dengeli, sağlıklı ve mutlu bir hayata sahip olarak şirketin geleceği için olumlu bir adım atabilirler.

2. Şirketinizin yatırıma ihtiyacı var

Genellikle küçük işletme sahipleri ya da girişimciler karlarını maksimize etmeye odaklanıyor. Ancak şirketlerin gelir ya da karlara değil, maliyetlere de odaklanması gerekiyor. Forbes’un haberine göre yeni bir yazılıma yatırım yapmak daha fazla işlem anlamına gelebilir ya da bir çalışanın önemli bir işi yaptığı süreyi azaltabilir. Şirketinizde yatırımlarınızdan en yüksek getiriyi sağlayamıyorsanız, bir adım geri çekilerek şirketinizi nasıl daha iyi yönetebileceğinizi düşünebilirsiniz.

3. Vergi uzmanı dostunuzdur

Başarılı bir girişimci ya da küçük işletme sahibiyseniz, en büyük kişisel giderinizin gelir vergileri olduğunu fark edeceksiniz. Girişimciler ödedikleri vergiyi düşürmek için seçenekleri değerlendirerek genellikle, şirketlerinin faaliyet biçiminde küçük değişiklikler yaparak net gelirlerini %10 ila %50 oranında artırabiliyor. Artan nakit akışı, doğru yatırım kararıyla geleceğinizi önemli oranda etkileyebilir.

4. Emlak yatırımlarıyla çeşitlilik sağlayın

Şirketiniz başarılı olabilir ve güçlü bir nakit akışınız olabilir ve iyi para kazanıyor olabilirsiniz. Ancak nakit akışını emlak yatırımlarıyla da artırma şansınız var. Emlak portföylerine odaklanan bazı girişimciler ek olarak yıllık 250 bin dolar nakit akışı elde edebiliyor. Aynı anda emlak yatırımları zaman içinde değer kazanıyor. Küçük ofis binaları, daireler ve depolar gelir yaratan bir emlak portföyünde yer alabiliyor.

5. Borsa yatırımlarınızı artırın

Doğru araştırmayı yaparak ve piyasaları, trendleri ve şirketleri analiz ederek kazandığınız parayı riske atmadan borsa yatırımlarına yönelin. Üç ila dört kapsamlı endeks temelli borsa yatırım fonuna yatırım yaparak paranızı değerlendirin. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, borsaların yükseliş gösterdiği yılların sayısı, düşüş görülen yıllardan daha fazla. Örneğin ABD’de S&P 500 endeksi geçtiğimiz 50 yılın 40 yılında yükseliş gösterdi ve yıllık ortalama %10,9 getiri sağladı.

Musk'ın şirketi Tesla'ya rekor ceza!

 

Gelişen piyasalara 29,8 milyarlık giriş

 

Geleceğin ekonomik felaketi eşitsizlik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)