BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi Parkı'nda mutlu son!----

Gezi Parkı'nda mutlu son!

Gezi Parkı'nda mutlu son!
20 Temmuz 2013 - 17:35 www.finansgundem.com

Taksim Gezi Parkı girişinde önlem alan polis, saat 19.00'da başlayan yürüyüşe ise TOMA'larla müdahale eti

Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin Gezi Parkı'nda yapılması planlanan nikahları polis engeline takıldı. Davetlilerden önce Gezi Parkı'na gelen Çevik Kuvvet ekipleri 17.15'ten itibaren parka girişleri yasakladı. Şişli Evlendirme Dairesi'nde nikahları kıyılan Gelin ve damat nikahın ardından davetlilerle birlikte fotoğraf çektirmek için Gezi Parkı'na doğru yola çıktı. Polis 19.40'ta barikatı kaldırıldı. Yüzlerce kişi her bir noktadan Gezi Parkı'na girdi. Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikahları arkadaşlarının alkışları eşliğinde Gezi Parkı'na geldi.
20.05
Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikahları arkadaşlarının alkışları eşliğinde Gezi Parkı'na geldi.
19:55
Gelin ve damat nikahın ardından davetlilerle birlikte fotoğraf çektirmek için Gezi Parkı'na doğru yola çıktı.
19:45
Polis barikatının önünde toplanan bir grup ise sloganlarla parkın kapatılmasını protesto ediyor. Bir kadın ise parkın kapatılmasını protesto ederek polislerle tartıştı. Parka girmeye çalışan kadına polis engel oldu. Ancak kadının ısrarı üzerine polis kadının parka girişine izin verdi.
19:35
Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikahları arkadaşlarının alkışları eşliğinde Şişli Evlendirme Dairesi'nde kıyıldı.
19:19
Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırıyor. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı. Polis grubu İstiklal Caddesi üzerine kadar uzaklaştırdı. Cadde üzerinde toplanan grup solganlarla bekleyişini sürdürüyordu. Polis TOMA'lardan su sıkarak eylemcilere müdahale etti. Polis daha sonra eylemcileri kovalamaya başladı.
19:15
Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin nikahı 19.30'da Şişli Evlendirme dairesinde kıyılacak. Aynı anda bahçesinoe Yeryüzü Sofrası adı altında iftar programı olacak.
19.05
Kalabalık kendilerine doğru manevra yapan TOMA aracını ıslıklarla protesto etti.
18:55
Polisler gaz maskeleri takık halde beklemeye başladı.
18:45
Kalabalığın büyük bir kısmı İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Konsolosluğu'na kadar çekildi. Çevik Kuvvet polislerinin sayısı İstiklal Caddesi girişinde hızla arttı.
18:30
Polisler saat 18.30'da zincir pozisyonu alarak kalkanlarıyla kalabalığı sürüklemeye başladı. Polisler bir kaç dakika içinde Taksim Meydanı'nı tamamen boşalttı.
18.20
Gezi Parkı'nın giriş merdivenlerinde bekleyenler, "Çevik kuvvet çekil, düğünümüz var" diyerek slogan attı. İki kişinin ellerinde gelin ve damada getirdikleri çiçekler vardı.
18:00
Gerginliğin artması üzerine emniyet güçyeri gaz maskelerini taktı.
17:45
Durumu protesto eden bir kadın ise polislerle tartıştı. Parka girmeye çalışan kadına polis engel oldu. Ancak ısrar üzerine polis kadının parka girişine izin verdi.
17:35
İstiklal Caddesi girişine iki TOMA aracı ve çok sayıda çevik kuvvet polisi yerleştirildi. Taksim Meydanı’nda ve Gezi Parkı’nın merdivenlerinde toplanan yüzlerce kişi polisle karşı karşı beklemeye başladı. Kalabalık, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Polis simit sat onurlu yaşa” sloganları attı.
17:15
Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya’nın nikahları bu akşam saat 19.30’da Gezi Parkı’nda yapılacaktı. Çift, düğünleri için tüm çapulcuları parka davet etmişti. Ancak davetlilerden önce parka polis girdi. Saat 17.15’ten itibaren park Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun emriyle boşaltıldı. Gezi Parkı’nı boşaltmak istemeyenlerle polisler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Polis Gezi Parkı’nın yanı sıra Taksim Meydanı’nın da boşaltılması için anonslar yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)