BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi Parkı kapatıldı----

Gezi Parkı kapatıldı

Gezi Parkı kapatıldı
14 Mayıs 2014 - 19:52 www.finansgundem.com

Soma faciasında ölen maden işçileri için Galatasaray Lisesi önünde yapılacak protesto öncesi polis Gezi Parkı'nı kapattı

Soma’da hayatını kaybeden 245 işçi için bazı sendikalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Galatasaray meydanında yapılacak protesto öncesi Gezi Parkı polis tarafından kapatıldı. 

Parkın içindeki vatandaşlar dışarı çıkmaya zorlanırken geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Polis, Cumhuriyet Anıtı çevresini bariyerlerle kapatmış, çok sayıda polis ekibi de Taksim Meydanı'nda beklemeye başlamıştı. Çevik Kuvvet ekipleri, Gezi Parkı çevresine de güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.
Türk-İş'e bağlı sendikaların İstanbul Şube yöneticileri ve üyelerinden oluşan bir grup, Galatasaray Meydanı'nda Soma'da meydana gelen maden faciası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türk-İş üyelerinin yarın Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağı açıklandı. 

Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, faciada hayatlarını kaybeden maden işçilerin yasını tutmak için kollarına siyah bantlar taktı. Ellerinde 'Kaza değil, cinayet', 'Hepsi Katil', yazılı dövizler taşıyan grup, 'Suskun toplum istemiyoruz', 'Soma'da yaşanan katliamdır', 'Madende ölümler kader değildir' şeklinde sloganlar attı. Gruptakiler, basın açıklamasından önce hayatlarını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)