BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi gösterilerinde pala dehşeti----

Gezi gösterilerinde pala dehşeti

Gezi gösterilerinde pala dehşeti
06 Temmuz 2013 - 21:14 www.finansgundem.com

Dün Taksim'de ortaya çıkan eli palalı kişi bakın kim çıktı?

Taksim’de dün palalı saldırgan dehşeti yaşandı. Meydanda dün önce “gözaltında taciz” protesto edildi. Cumhuriyet Anıtı’nın Sıraselviler ve İstiklal caddelerine bakan tarafında kadın örgütlerine üye bir grup, “gözaltında taciz” iddialarında bulunarak, basın açıklaması yaptı. Kadınlar, polislerin etrafına şerit çekmek istedi. Ancak bu girişim polis tarafından engellendi.
‘SU SAVAŞI’NA TOMA
Saat 18.00’da ise Gezi eylemleri sırasında tazyikli suyla müdahale eden TOMA’ları protesto eden bir grup, “su savaşı” eylemi yaptı. Birbirlerine su sıkan gruptakiler, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı. Ancak polis bir süre sonra İstiklal Caddesi’nin girişini kapattıkları gerekçesiyle dağılmalarını istedi. Direnen “Su savaş”çılarına polis TOMA’lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti. İstiklal ve Sıraselviler kaçan eylemcileri polis ara sokaklara kadar kovaladı ve gaz bombası kullandı.
GEZİ’Yİ HALKA AÇIN
Meydan ve çevresine müdahale edilirken, Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla İstiklal Caddesi’nin girişinde başka bir grup toplandı. İstanbul 1’inci İdare Mahkemsi’den alınan karar metninin fotokopilerini burada görevli polislere verdi. Gezi Parkı’nın halka açılmasını isteyen gruptakiler “Polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu” söyledi. Gruptakilere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve partililer de destek verdi. Bu sırada ara sokaklara kaçan göstericiler de İstiklal girişinde toplandı. Eylemciler uyarıya rağmen dağılmayınca polisin müdahalesi geldi. Bu sırada Gürsel Tekin ve beraberindekiler TOMA’nın önüne geçerek engel olmaya çalıştı. Ancak grup, başarılı olamadı. Tazyikli su ve gazlı müdahaleden Gürsel Tekin de etkilendi. CHP’li Tekin “Bizim burada ne yaşadığımızı anlatmamıza gerek yok. Sizinle beraber yaşadık. Bizim milletvekili olmamız da zaten burada bir işe yaramıyor” dedi.
59 GÖZALTI
Polisin bu ikinci müdahalesi daha sert oldu. Gaz bombalarının yanısıra bu kez plastik mermi de kullanıldı. Çok sayıda kişi plastik mermi dolayısıyla yaralandı. Taksim’e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi’nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin ara sokaklardaki müdahalesi gece geç saatlere kadar sürerken, aralarında bir yabancının da bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı. 
Çok zarar ettim kendimi kaybettim
Polisin müdahalesi sırasında Talimhane istikametine kaçanlara, elinde pala ve sopa olan iki kişi saldırdı. Talimhane’de esnaf olduğu ileri sürülen S.Ç. , palayı kaçan eylemcilere doğru salladı. Bir kişi boynundan yaralandı. Bir kadının da kalçasına palayla vuran saldırgan, daha sonra kadını sırtından tekmeleyerek yere düşürdü. Bir süre sonra olay yerine gelen polis, bu kişilere müdahale etti. İki saldırgan gözaltına alınırken bir amir elinden yaralandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Twitter hesabından bu kişilerin yakalanarak haklarında işlem yapıldığını duyurdu. Vali Mutlu mesajında “Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz görevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir” ifadelerini kullandı. Saldırgan S.Ç. polisteki ilk ifadesinde “Olaylar yüzünden çok zarar ettim. Bu akşam da (dün) olay meydana gelince kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmeden sokağa fırladım” dedi.
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan07 Temmuz 2013 01:33

    işte bak sonunda olan oldu eli SATIRLI bir vatandaş artık akpli mhplimi türkmü kurtmu alevimi sünnimi esnafmı KISACASI GEZİ PARKI olayından bıkan herkımse en sonunda sabrı taşmış İŞTE GEZİNİN İSTEDİĞİ OLDU BAK İÇ KARGASA VE CATIŞMAYA GIDIYORUZ BU SÖZÜM GEZİCİLERE İSTEDİGİNİZ BUYDU SONUMUZ MISIRAMI BENZESIN BUMUDUR YANI

  • Düşünen Adam07 Temmuz 2013 00:46

    Eğer bu insanlar hiçbir ceza almadan salıverilirse benim adalete hiçbir inancım kalmayacak!

  • Kesinlikle07 Temmuz 2013 00:41

    Kesinlikle provokatör. Yapılan eylemin Neye/kime hizmet ettiğine bakılmalı.

  • palalı adam esnafmış07 Temmuz 2013 00:32

    adam cinnet getirmiş artık, sen orda ibnelik yapacan diye kendisi eve ekmek götüremiyorsa, demek cinnet getirdi

  • z06 Temmuz 2013 23:58

    iş yapamayan esnaflar olabilir

  • asi06 Temmuz 2013 23:56

    o çok uluslu kanalın kurgulayıp sahnelediği bir kesit olma ihtimali kuvvetli.

  • asilmemo06 Temmuz 2013 23:53

    seyrettim ve hayretler içinde kaldım,,,polis masum vatandaşlara müdahale ederken,palalı eşkiyalara hiç birşey yapmıyor,,,büyyük hata,,,,korkarınm vaziyet çok kötüye gidiyor

  • Türk06 Temmuz 2013 23:41

    Türk olmadıkları kesin!

  • hakkı06 Temmuz 2013 23:39

    etkiye tepki de olabilir,provakasyon da olabilir,tam da istenen belki de bu gibi çatışmaları ileri götürmektir,doğrusunu oyun kurucu-kurgulayıcılar,baş ajan-çomaklar bilir,onları bir şekilde ele geçirip deşifre etmeli.

  • ahmet06 Temmuz 2013 23:32

    tayyibin askerleridir

  • EVET06 Temmuz 2013 23:31

    HÜKÜMETİN PORÜVAKARLERİDİR. BUNU SORGULAYIN SUÇ İŞLİMİŞ OLURSUNUZ.

  • Polis06 Temmuz 2013 23:30

    Hukuk olmayınca bu kötü görüntüler maalesef eksik olmayacak. Benim üzüldüğüm emniyet güçlerinin bu katil ruhlu insanları koruması.

  • suskun 06 Temmuz 2013 23:24

    bu olay başbakanın eseri hergün halkı birbirine düşürecek açıklamalar yapıp duruyor.

  • Borsacı06 Temmuz 2013 23:20

    Tahmin ettiğim gibi cinnet geçirmiş bir esnaf olduğu anlaşılıyor.

  • MUTLU06 Temmuz 2013 23:18

    MUTLU BU İKİ ELİ SATIRLI SOPALI KİŞİLERE ÇAY İKRAM ETMEK İÇİN GÖZ ALTINA ALMIŞ.

  • şaşmayın06 Temmuz 2013 22:52

    onlar %50 lik neferlerdir.

  • lakerda06 Temmuz 2013 22:46

    başbakanın kışkırtıcı konuşmalarına kapılan 3-5 kendini kahraman sanan avanaktan başkası değil..insanları sokağa dökerim diyenler oturup bir düşünmeli..

  • turan06 Temmuz 2013 21:38

    Provokatör ulusalcılardandır.

  • KILIÇ06 Temmuz 2013 21:28

    ADAM EYLEM YÜZÜNDEN İŞ YAPAMIYORSA EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYORSA SİLAH BİLE KULANIR HAYİNLERE POLİS BİR ŞEY YAPAMIYORSA HALK YAPAR BENİM BİLE ZIVANADAN ÇIKTIGIM OLUYOR SİLAH BİLE KULANMAK İÇİMDEN GEÇİYOR

  • Mustafa Kemal AYDIN06 Temmuz 2013 21:25

    Provakatör.Provakasyon.