BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGetir 2500 kişiyi işten çıkaracak----

Getir 2500 kişiyi işten çıkaracak

Getir 2500 kişiyi işten çıkaracak
22 Ağustos 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Getir, dünya genelinde yapmayı planladığı yeniden yapılanma kararı kapsamında, 2,500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Türk hızlı ticaret platformu Getir, global organizasyonunu yeniden yapılandırma kararı aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, "Market ürünleri hızlı teslimat sektörünün öncüsü Getir olarak, operasyonel verimliliğimizi önemli ölçüde artırmak için global organizasyonumuzu yeniden yapılandırma kararı aldık." ifadelerine yer verildi.

Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışanın bulunduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak üzülerek aldığımız kararla ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için Getir'in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız.

Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Getir olarak Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyetlerimize devam ederek, 8 yıl önce kurulmasına öncülük ettiğimiz bu iş modelinin geleceğine olan inancımızla önümüzdeki dönemde de sektöre öncülük edeceğiz."

İşten çıkarmaların faturası 1 milyar dolar

 

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar zirvede

 

Dev bankalarda işten çıkarma dalgası ne zaman bitecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)